Hlavní obsah
Názory a úvahy

S dovolením, mohl bych si také sáhnout

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marcos Marcos Mark at pixabay.com

...aneb co je ještě zdvořilé a kdy už se ženy zeptat.

Článek

Nejsem velkým příznivcem plavek. Všude to táhne, tlačí a vůbec je to nepohodlné. Kdo jednou měl to štěstí a bylo mu umožněno zaplavat si bez plavek, velmi dobře ví, o čem mluvím.

V první řadě je tu jejich střih. V podstatě by stačilo, aby plavky měly stále stejný tvar. Hlavně u žen na horní polovině. Pokud je totiž designér až moc kreativní, tak dochází k některým prekérním situacím. Jako třeba, že si tak skočíte do bazénu, zaplavete si, ladně a sebevědomě si vystoupíte z vody, mrknete očkem na toho blonďáka poblíž a vaše kamarádka vám řekne: „srolovaly se ti plavky“. Tak proto ten blonďák málem spadl do bazénu.

Skutečnost, kterou tak krásně historie zaznamenala ve videoklipu zpěvačky Sabriny z roku 1987 „Boys“.

Takže plavky už snad raději ne. Když už, tak už.

Kdo hledá, najde a v Evropě je naštěstí dost míst, kam můžete jít plavat tak, jak jste přišli na svět. Bez ostychu, bez falešných předsudků a bez rozdílu pohlaví. Ale jako všechno i tato „mince“ má svůj rub i líc.

Chtě nechtě se prostě musíte smířit s tím, že se sem tam někdo podívá. A jako že se podívá. Studie dokazují, že periferní vidění většiny zástupců mužského pohlaví daleko překračuje schopnosti periferního vidění nás ostatních. Lovec bude vždy lovcem.

Nejen periferní vidění. Vetkány do své DNA mají zjevně zástupci mužského pohlaví i „konstrukční nákresy“ včetně správného poměru pas/boky a velikosti i tvaru prsou. Jak už zpívá Horák a Čadek v povedené písničce pana Fenka, zjevně jsou „prsa vážně prima, levé, pravé i ten prostor mezi nima…“.

Proč ne. Jsou to fakta života a naše těla jsou jen schránky pro naši duši, aby se mohla něčemu naučit.

Nicméně v tomto bodě si nemohu než nevzpomenout na jedny báječné vánoční svátky. Praskající dřevo v krbu, vyhřátý chalet ve Val d'Isère a čtyřletý syn mých přátel. Jako správně vychované dítě věděl, že pokud na něco sáhnu, tak už si to musím nechat, protože osahané se nikomu dalšímu nenabízí. Takže když jeho máma položila na stůl mísu plnou báječných dobrot, tak udělal to, co každý chytrý a hladový člověk. „Osahy, osahy, co si osahám, to je moje.“ Dvě malé ruce důkladně osahaly každý kousek na míse před ním. Tenkrát jsme se nasmáli.

Někdy se ale zdá, že mezi cizí ženou a cukrovím, není až takový rozdíl. Protože si tak plavete a… že by snad ryba nebo nějaký mořský savec. Ah, savec. Ale není mořský.

Vědecké studie potvrzují, že v přítomnosti ženy mužům během 7 minut stoupne množství testosteronu o 14 %. Zároveň mluví vědecká obec o faktu, že úkolem muže je prolamovat hranice nastavené ženami, aby civilizace nevymřela. Potud tedy věda. Nicméně mezi cizí ženou a mísou cukroví je přece jen malý rozdíl. Souhlas a osobní zóna.

Přeji spoustu zdvořilých savců ve vašem životě.

S pozitivní energií do vašeho dne. Mara

P.S.: Pakliže se v článku vyskytla chyba či překlep, děkuji, že bez negativní energie dáte vědět v komentářích…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz