Hlavní obsah
Umění a zábava

Rozbor filmu Sestra 2: Špatný Indiana Jones s jeptiškou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: VLaDOS

Démon Valak

Série V zajetí démonů (Conjuring) je s námi už od roku 2013. Od té doby vznikla, z tohoto světa, celá řada filmů, některé lepší, některé horší a pak jsou tu ty strašné. A právě do druhé kategorie spadá Sestra 2.

Článek

Pozor: Obsahuje spoilery k filmu Sestra a Sestra 2

Hned na začátek je nutno zmínit, že Sestra 2 je lepší něž její předchůdkyně Sestra, která by se řadila do poslední kategorie. Dvojka má mnohem lepší zápletku a celkově je strašidelnější, ale to jí rozhodně nezachraňuje od čestného místa v kategorii podprůměrnosti.

Začneme klady: Příběh je tady jednoduchý a klišovitý, ale zároveň i poměrně zábavný na sledování. Rozhodně bych neřekl, že jsem se nudil. (Tedy minimálně při prvním sledování, druhé už bylo celkem bolest.) Dalším plusem je vizuál celého filmu. Film si poměrně hezky hraje s barvami a působí to tou správnou dobovou atmosférou. Vzhled démona Valaka vypadá stále strašidelně, i přesto, že tomu chybí ten prvek tajemnosti z druhého V zajetí démonů.

A teď k záporům. Takové ty lehčí jsou: Film je dlouhý a je uměle natahovaný zbytečnými scénami, jako například: Jakákoli vražda co spáchá náš démon, nebo schovávaná s přerostlým démonickým kozlem.

K těm největším záporům… Film není strašidelný, i přes to, že se jedná o horror ze slavné horrorové série, tak není po 90% stopáže děsivý. Démon vždycky udělá ZV (znepokojivá věc) maso do mlýnku (budoucí oběť) jde jako ovce za ZV a démon udělá: BAF a oběť umírá. Tady ten případ se stane ve filmu asi šestkrát a je to potom maličko otravné. Vy se neleknete ani nebojíte, protože jednoduše nemáte čeho. Pokud vaše filmové zážitky neskončili u Pošťáka Pata, tak si myslím, že ve vás film nemá šanci vyvolat pocit strachu.

Ještě bych rád dodal pro ty co měli rádi v prvním díle otce Burkeho, že tady ho zabili mimo záběr, prostě se v jedné větě zmíní, že je po smrti a pak už to nikdo neřeší. Můžete napsat R.I.P., F, nebo prostě co chcete do komentářů pro otce Burkeho, rád si to pak projdu.

Pokud jste viděli první film Sestra, tak přeskočte tento odstavec a pokračujte.

Abych vám osvětlil další důvod kritiky, tak vám musím objasnit jeden z problémů prvního dílu a to je ten, že v prvním díle zemřel dohromady jeden člověk a ten spáchal sebevraždu.

Tvůrci druhého dílu si uvědomili tuto chybu a chtěli jí napravit. Druhý film je tedy, jak jsem už psal výše, plný smrtí random lidí, o kterých nic nevíme, ale jsou tam abychom měli pocit, že se stále něco děje.

Cíl démona je ve filmu popsán jednoduše: Démon chce sílu = Démon chce artefakt. Problém této motivace je, že se démon do 80% stopáže filmu nijak aktivně nesnaží daný artefakt najít, jenom si odpočívá v hostiteli a občas kuchne random civilistu.

Závěr… je prostě extrémně přepálená blbost, kde lidem dělající zvláštní efekty hráblo a rozhodli se, že jich ten film měl do teď málo, takže na konci nám nadělili: CGI Kozlodlaka, nebo co to sakra je, Zboření věže kláštera, kde nechybí vysení za římsu a pomalu se odlamující kusy dřeva, Valakova božská forma, ve které umí… vlastně to samé co předtím, jenom ze země vyvolává bodce, kterými nikoho nezabije, protože, jak každý ví, bodce jsou nejlepší zeď co rozdělí naše hrdiny. Celkově logika, kterou zabijí Valaka není zas tak mimo a má své kouzlo.

Otázka tedy je: Vyplatí se Sestru 2 vidět?

Pokud máte rádi horrory a speciálně V zajetí démonů, tak tomu dejte šanci. Co já vím, třeba se budete dobře bavit.

Hodnocení: 50% - Pusťte si radši zase první V zajetí démonů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz