Hlavní obsah

Fallout 4: Nuka-World DLC je čistá bolest

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VLaDOS

Všechna práva na materiály ze hry náleží Bethesda softworks

Upozornění: Následující text nereprezentuje můj skutečný objektivní názor. Je to pouze zextrémněné hnidopošské nadávání dělané pro čisté pobavení. Plus: Obsahuje spoilery.

Článek

To si takhle jdete někde mezi zářícími nukleárními poli a Diamond city, když tu náhle zaslechnete z rádia reklamu na zábavní park Nuka-World. Místo štěstí, Nuka-Coly, zábavy a  VŠUDYPŘÍTOMNÝCH ROBOTŮ ZASR… ale to předbíhám.

Dorazíte na stanici jednokolejky, která v dávných dobách převážela návštěvníky do parku. Tam vám na nástupišti člověk s herectvím Jaromíra Soukupa řekne ať mu zachráníte rodinu, kterou drží nájezdníci v Nuka-Worldu.

Foto: VLaDOS

Ehhhhhrrr… zach… raň mou rod… inu prosím

Ten, naštěstí pro něj, pak přiznal, že má za úkol nahánět lidi do Nuka-Worldu, aby si tam z nich udělali otroky, nebo aby podstoupili cestu takovou Stezkou hrůzy na heroinu. (Poznámka: Možná to přiznal díky mým skvělým vyjednávacím schopnostem, nebo jsem mu tak dlouho nabízel Stimpak až dostal strach, že mu ho chci strčit až do prde… no to se už nedozvíme.)

Po příjezdu mi byla nabídnuta „bohužel“ pouze druhá varianta, takže jsem prolezl stezkou až do arény, ve které byl chlap, který se dobíjel pomocí elektřiny ze stropu, což by byl chytrý design, kdybych ho pak neporazil elektrickou Tesla zbraní… No co, jdeme dál.

Kvůli nějakým pravidlům, které jsem do teď nepochopil, jsem se stal vládcem Nuka-Worldu a tedy Superšéfem. Ne, nedělám si srandu, takhle se ta funkce fakt jmenuje.

Foto: VLaDOS

Chápete, jako pořad Superšéf… chápete, že jo?… to je jedno

Teď, ale teprve začíná ta pravá zábava, tedyyyy… Obsazování Nuka-Worldu, HURÁ. To je to, co mi bylo slíbeno. Takže, park je rozdělen do tématických oblastí, které jsou: Nuka Vesmír, Nuka Safari, Nuka Dětský svět, Nuka Stáčírna Nuka-Coly a jako poslední Nuka Divoký západ. (Ano, opravdu jsem tak moc línej si vygooglit ty názvy, takže to je: Nuka + popis lokace.)

Po obsazení každé lokace se musíte rozhodnout, kterému ze tří gangů nájezdníků h svěříte, na výběr máte z:

Gang perverzních sadistů, kteří mají tak moc rádi násilí, že nejčastěji útočí jídelními nožíky, takže vypadají směšně a ne, opravdu to nezmění tuna mrtvol, které se válejí v jejich doupěti.

Gang bez osobnosti, ale mají rádi peníze. Tady si nedělám srandu, tenhle gang je celý postaven na tom, že mají rádi peníze… wow originalita.

A jako poslední máme gang Furíků. (Kdo z vás neví co jsou Furíci, běžte si to vygooglit) Ty jsou zajímavý tím , že vypadají jako nerdi, kteří se rozhodli, že udělají levnou porno-parodii na filmový muzikál Cats. Jejich charakteristiky jsou… vyjí a štěkají. Taky to jsou moc propracované charaktery.

Teď se přesuneme k hodnocení lokací:

Nuka Vesmír: VŠUDE JSOU ROBOTI, JAKO ÚPLNĚ VŠUDE A VŠICHNI MĚ CHTĚJ ZABÍT. 3/10

Nuka Safari: Je tu jeden jediný nepřítel a je za každým patníkem, řeč je o přerostlém krokodýlovi. To by nebyl zas takový problém, kdyby mě hra na konci dobývaní oblasti nedonutila jich pozabíjet 21, což trvalo asi tři hodiny a ne, nebylo to zábavný. 2/10

Nuka Dětský svět: Ehm… takže… začnu zlehka… JE TO TU VŠECHNO Z-----Ý OD GHŮLŮ, KTERÝ SE RANDOM SPAWNUJOU U HRÁČE, TAKŽE NEMÁTE ŠANCI ANI VYJÍT ZE DVEŘÍ (ano, těch loading Bethesda dveří, protože Bethesda prostě neumí udělat budovu bez loadingu) Navrhuji toho kdo to vymyslel nahnat skupinou degenerátů do rohu a nechat do něj mlátit bez možnosti úniku, protože tak jsem se cítil, když se kolem mě spawnulo 20 ghůlů na jednou. Dům zábavy nebyl zábavný a neužíval jsem si to v něm. -10/10

Nuka Stáčírna na Nuka-Colu: Ne, nemám rád ty krabí věci ani v původní hře a jejich verze nasáklá Nuka-Colou je ještě otravnější. Jinak, nejprázdnější lokace, kromě krabích věcí, škorpióních věcí a řeky z Nuka-Coly tu není nic zajímavého. 4/10

Nuka Divoký západ: Celkem pobavil, mohl jsem si stěžovat robotům, že herci kovbojů jsou mrtví a oni reagovali, tak že to předají oddělení stížností. 8/10

V jednu chvíli hry se vám odemkne nová mechanika, kdy můžete gangy poslat do Commonwealthu a nechat je tam osadit nějaké lokace. V podstatě jde o stejnou mechaniku jako u Minte… Munt… Minutm… prostě Prestona „Zadávám ty nejhorší questy ve hře“ Garveyho. Akorát tady za A) Dostáváte peníze jako daně, plus můžete postavit truhlu na dary a pak máte prakticky nekonečný zdroj zbraní a bůh ví čeho dalšího. A za B) Je to zábavnější, protože tady nejste generál lidí, jejichž počet je na hranici vymření ohroženého druhu a člověka, který vás i přes to, že jste generál, furt někam posílá, ale sám dělá kulový.

Jako poslední co dostaneme jsou doplňky pro stavbu. Takže se vás chci zeptat: KDO Z VÁS CHTĚL OBŘÍ VĚŽ VE TVARU LAHVE NUKA-COLY? PŘIHLAŠTE SE!!

Co? Nikdo? Tak to máte smůlu, tady jí stejně máte.

Na závěr bych chtěl říci, že pokud se tady trhne nějaký počet přečtení, tak se příště podíváme na další DLC, nebo hru. Můžete psát co by jste si chtěli přečíst. (Vypadám jako youtuber, ale s článkama? Ale to je fuk)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz