Hlavní obsah
Umění a zábava

Nové zvíře v Pražské zoo! Co o něm víme a jak se mu daří v novém prostředí?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zachary Spears / Unsplash

Zoo na obrázku: Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium

Pražská zoo získala novou atrakci - zvíře přímo z Marsu! Marťan se stal hlavní atrakcí a přitahuje pozornost návštěvníků z celého světa.

Článek

Zprávy z Pražské zoo jsou vždy zajímavé, ale tentokrát jsou opravdu neuvěřitelné. Zvíře, které dorazilo do zoo, totiž pochází z Marsu! Ano, dobře jste slyšeli. Podle zpráv zvíře přistálo na planetě Zemi v neoznačeném vesmírném objektu, který si Pražská zoo zakoupila jako součást své nové výstavy vesmírných tvorů.

Nové zvíře bylo pojmenováno „Marťan“, a prý se chová velmi zvláštně. Marťan se nechová jako ostatní zvířata v zoo. Když někdo přijde ke kleci, tak Marťan vždycky zareaguje zvláštním způsobem. Vypadá to, že se Marťan snaží komunikovat s návštěvníky, ale neví, jak se dorozumět. Také se zdá, že má Marťan mnohem rozvinutější intelekt než ostatní zvířata, protože dokáže řešit složité hádanky a úkoly, které mu jsou kladeny.

Pražská zoo se rozhodla, že bude pečlivě sledovat Marťana a studovat jeho chování, aby mohla získat co nejvíce informací o tom, jak by mohli Marťané vypadat a jaké by mohli mít vlastnosti. Zvířata v zoo jsou velmi zvědavá a vždy se ráda učí nové věci, a tak neexistuje lepší místo pro Marťana, než právě Pražská zoo.

Přestože je toto zvíře z Marsu, není třeba se obávat, že by mělo nějaké super schopnosti, jako jsou například laserové oči nebo teleportace. Marťan je příjemné zvíře, které si jistě získá srdce návštěvníků Pražské zoo. A kdo ví, třeba se Marťan s někým z návštěvníků Prahy skamarádí a odvezou si ho domů jako domácího mazlíčka!

Jen doufáme, že Marťanovi se bude v Pražské zoo líbit a že si na něj návštěvníci najdou trochu času. Marťan má přece jen trochu odlišné potřeby než běžná zvířata v zoo, ale určitě se najdou lidé, kteří mu budou rádi věnovat pozornost.

Mnozí lidé si také kladou otázku, co Marťan jí. Odpověď je vlastně velmi jednoduchá - Marťan se živí podobně jako ostatní zvířata v zoo, ale jeho strava musí být upravena na základě jeho zvláštních potřeb. Proto je Marťan krmen speciálním jídlem, které mu dodává potřebné živiny a vitamíny.

Takže pokud máte rádi zvířata a vesmír, neváhejte a vydejte se do Pražské zoo na návštěvu Marťana. Tento zvláštní tvor vás jistě nezklame a kdo ví, třeba se s ním budete moci i pobavit. Zatímco se vědci snaží získat co nejvíce informací o Marťanovi a jeho zvláštních vlastnostech, návštěvníci mohou přispět svými pozorováními a zkušenostmi k poznání tohoto fascinujícího tvora.

Rudy Baskerville je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Neberte tento článek tedy vážně :)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz