Hlavní obsah
Cestování

Kam se (ne)vypravit na dovolenou – nejnudnější atrakce najdeme i v Evropě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Pokud se pojedeme podívat do ciziny na nové místo, chceme zažít skvělé chvilky a nasbírat zkušenosti a vzpomínky. Ale ne každá atrakce nás dokáže ohromit; některé jsou dokonce vyloženě nudné.

Článek

Dovolená je období radosti a svobody. Člověk se vždy těší poznat nové kultury, poučit se o zajímavostech, a hlavně podívat se na skvělá místa. Proto plánujeme na našich destinacích navštívit nejrůznější atrakce, které nám utkví v paměti. Jenže ne vždycky to znamená, že by nám utkvěli v paměti dobrým způsobem. Portál „Solitaired.com“ analyzoval přes 66 milionů recenzí na Google patřící k 3 290 turistických atrakcích z celého světa.

Atrakce byly seřazeny podle frekvence, s jakou turisté zmiňovali klíčová slova související s nudou. Číslo bylo následně porovnáno s celkovým počtem recenzí. Neváhejte si tento článek přečíst ani pak, pokud už jste procestoval mnoho států a jste znalec místních atrakcí. Ani zkušený světoběžník se nemůže vždy vyvarovat tomu skončit na nudném místě.

Co ignorovat v Evropě?

Soltaired je americká internetová stránka, není tedy divu, že drtivou většinu atrakcí najdeme v USA. Nejhorší místo v Evropě se ale nachází již na osmé příčce: Najdeme ji v Londýně. Jedná se o „Shrek´s Adventure“, tedy „Shrekovo dobrodružství“. Ačkoliv by se mohlo očekávat, že toto místo bude pro děti a fanoušky velkého zeleného zlobra úplně dokonalé, realita je krapet jiná. Výstava je mnohem levnější, expozice neuchvátí, a dokonce děti nenajdou po pěti minutách nic, co by je ještě překvapilo.

Na 9. celosvětovém místě se znovu podíváme, respektive nepodíváme, na atrakci z Londýna: Hororová komora „The London Dungeon“. Jeden z recenzentů na Google napsal, že byl v strašidelné komoře a byl strašně zklamaný. V 90. letech tam byl mnohokrát a vždy to byl skvělý zážitek. Nicméně v dnešní době návštěvníci stojí 90 minut v temných místnostech a musí se dívat na třetiřadé herce a laciné, vůbec ne děsivé efekty připomínající spíše lacině natočený béčkový film než skutečný horor.

Top 10 nudných míst v Evropě pak obsahuje například Irské Národní muzeum Leprikónu v Dublinu, Frietmuseum v Bruselu či dokonce slavný Moulin Rouge v Paříži – nejspíše kvůli velkým očekáváním. To je často největší problém těchto míst. Nejsou splněna masivní očekávání, která se spojují s těmito místy.

A kde najdeme ta doopravdy nejnudnější místa?

Nejhorších sedm míst najdeme všechny ve Spojených státech. To dává smysl, v Americe najdeme i počtem nejvíce turistických atrakcí v jednom státě. Na třetím místě se umístil „Jurassic Jungle Boat Ride“. Teoreticky by se mělo jednat o hodně dobrodružnou aktivitu, sedíte v lodičce na umělé řece a projíždíte džunglí, ve které stojí robotičtí dinosauři. Problémy ale jsou cena (prohlídka trvá podle recenzí jen pár minut, ale stojí v přepočtu skoro 500 korun) a některé exponáty (nachází se tu například masožravý dinosaurus, jenž drží v tlapce člověka). Pro malé děti tedy místy strašidelné, pro větší děti nudné a pro dospělce příliš drahé.

Jen těsně nevyhrála atrakce na druhé příčce, Illuminarium v Atlantě. Tento 360stupňový filmový zážitek nabízí návštěvníkům pohledy na přírodní divy a kulturní momenty. Bohužel se zdá, že Illuminarium je plně pohlcující zážitek nudy. Filmy jsou jednoduše natočené a nemají vůbec nic záživného.

Nejnudnější atrakcí na světě je Branson Scenic Railway v Branson, Missouri. Co z něj ale dělá nejnudnější atrakci na světě? Přeci jen má s odstupem nejvyšší podíl negativních recenzí v porovnání s celkovým počtem recenzí. Pokud se podíváme na téma, tak asi rychle pochopíme, proč toto místo není příliš atraktivní. Jedná se o výstavu historických vozidel americké železniční společnosti. Na víc se tu nenachází příliš mnoho exponátů, a informace jsou psané „nezáživně a strojově“. Pokud nejste vlakovým nadšencem, určitě se zde nebudete moc bavit.

Zdroje:

https://www.20min.ch/story/ranking-die-langweiligsten-sehenswuerdigkeiten-der-welt-103191592

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz