Hlavní obsah
Umění a zábava

Tak je to tady, lidi se zbláznili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Prohlížet v dnešní době Twitter (respektive X, jak se to teď tak kreativně jmenuje) je pouze pro silné povahy. Ve feedu se čím dál tím více objevují absurdity a bizáry hledající obdoby.

Článek

Všechno to je lež!

Od té doby, co Elon Musk koupil Twitter a udělal z něj zcela nekontrolovanou sociální platformu X, pobíhají zde skoro pouze šílenci a blázni – jo, dalo by se říct, že X je otevřený blázinec internetu. Jakmile někomu hrábne, a chce šířit svůj pošahaný pohled na svět, tak stačí ty své bláboly naťukat na X. Tam to totiž nikdo nekontroluje, ani to nikdo nebude mazat. Momentálně je strašně oblíbené šířit konspirační teorie. A teď nemyslím ty, které by možná mohly mít v sobě špetku pravdy, tady jde pouze o ty největší hovadiny.

Příklad: Veškeré vědecké poznatky jsou výmysl. Doslova veškeré. Gravitace? Neexistuje, je to jen sociální experiment všech vlád na celém světě, aby nás udržely na této planetě. Gravitace je totiž hoax. Měsíc a slunce? O těch nám taky nikdo neřekl pravdu. Slunce se totiž nachází jen kousíček za měsícem, a je mnohem menší, než nám vědci nalhávají – však z pohledu ze země jsou oba skoro stejně velké! No a měsíc samozřejmě svítí zevnitř. To je jen velký vesmírný lampion, na kterým samozřejmě nikdo nikdy nebyl.

No a že země je plochá je přeci jasné, no ne? Naše planeta je postavená následovně: Všechny světadíly jsou vlastně velké ostrovy uprostřed jednoho moře. Toto moře je ohraničeno obrovskou ledovou zdí – Antarktidou. No a za Antarktidou se nachází konec naší planety. Zajímavé je ale, co se nachází uvnitř jižního pólu, a to bunkry pro nejbohatší, byty našich vládců a nelidské továrny, jež vyždímávají adrenochrom z hlav bezbranných dětí!

Chemtrails stále frčí

Víte vlastně, proč máme špatné počasí, proč nás bolí hlava a proč už není tolik těhotných žen? Kvůli letadlům, lépe řečeno, kvůli tomu, co ta zlá letadla na nás pouští: CHEMTRAILS! To jsou ty bílé pruhy na obloze. Každý tento pruh má v sobě sílu nahoře změnit počasí (aby bylo více mraků) uprostřed rozšířit chemikálie způsobující migrény a na při dopadu na zem ještě sterilizovat ženy. Jen připomínám, že si tady nevymýšlím, jsou jisté skupinky lidí, co tomu skutečně věří.

To smutné na tom všem je, že si všichni tyto lidi myslí, že stojí těsně před revolučním poznatkem, jenž pro jednou a na vždy shodí světové vlády do bídy. Co přesně se stane pak, a jakým způsobem to chtějí zvládnout, o tom zatím mlčí. Protože o to vůbec nejde. Tady jde o to, že všechno, o čem si myslíme, že je pravda, je jen manipulace a slouží výhradně k tomu zatajit nám „pravdu“, ačkoli nám nikdo z těch konspirátorů nedokáže říct, proč by nám někdo zatajoval ty jejich „pravdy“.

Kde jsou ty časy, kdy se diskutovalo o tom, jestli Kennedy byl opravdu zabit atentátníkem, nebo samotnou CIA? Nebo když jsme hledali odpověď na otázku, jestli útoky 9. září byly plánovány přímo Amerikou? Proč teď řeší konspirační teoretici, jestli je země plochá, jestli nebe je jen projekce na obrovském plátně, jestli nás zabijí chemtrails nebo nejdivnější: jestli se vlády na celém světě dokázaly společně domluvit (což už je hodně nerealistické) na tom kontrolovat počasí – tato myšlenka je aktuálně nejrozšířenější. To, že je v březnu zataženo, je na jednou strašně zvláštní.

A chcete se pobavit jejich otázkami, které kladou, aby dokázali své argumenty? Tady je pár těch nejlepších.

Pokud gravitace opravdu existuje, proč pak fungují magnety? (Jo, taky to nechápu)

Pokud jsou chemtrails tak neškodné, proč jsou všechny mraky pod úrovní letadel?

Pokud je země kulatá, proč letadla neletí přes Antarktidu? Ta cesta by byla přeci rychlejší.

Jak může slunce svítit na měsíc, když je u nás noc a slunce tedy nesvítí na naši stranu? Měsíc musí svítit zevnitř.

Nikdo nikdy nenašel mrtvoly Michaela Jacksona, Elvise a Hitlera. Náhoda? (Tato otázka je hodně divná, protože se našly.)

Proč zmizela princezna Kate? Proč není nikdy vidět? (Být v nemocnici a dopřát si trochu soukromí je očividně zakázáno.)

Jenže co stojí za těmi teoriemi? Proč se to najednou tolik zvrtlo? A proč si tolik lidí myslí, že nás chtějí ti nahoře zabít, zmrzačit, strčit do DNA chipy, zatajit nám vesmír, dopřát jen hnusné počasí? Kde se vzal tento obrovský strach? Kdy nastal ten okamžik, který udělal z opodstatněných konspiračních teorií, jež se několikrát ukázaly za pravdivé, tenhle houf hloupých huspenin, které se nikdy nestanou pravdou? Odpověď lze celkem lehce odvodit, a vůbec se to nebude líbit všem, co takovým teoriím věří: ty lidi jsou lehce manipulovatelní. Všechny tyto teorie pochází od nějakých bláznů, a 99 % věřících se jimi nechá zmanipulovat – vidím v tom mnoho podobností s církví a politikou… Takže teoreticky jsou i oni jen manipulovaní chudáci, jen na opačnou stranu než ostatní oslepené ovečky. Čemu tedy máme věřit? Nejlépe ničemu. Žijme si svých hezkých 80–90 let a nehledejme ve všem konspiraci, stejně ten život nepřežijeme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz