Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vláda 7 %, důchodci 1 % a doktoři - nic

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Santipo

Dělají z nás stádo ovcí. Nebo ze sebe necháme ovce udělat?

Tak takhle prý dýchá naše vláda se společností. Sobě pečínku, důchodcům brambory s mlékem, lékařům suchou kůrku s vodou.

Článek

Pomineme-li, že lži, které ze sebe sypali všichni vládní úředníci o nutnosti navýšení vlastních platů z důvodu výroku Ústavního soudu, přičemž záhy vyšlo najevo, že ústavní soud vůbec o ničem takovém nejednal a navýšení platů poslanců a vlády vůbec neřešil, skončilo to zase stejně, jako vždycky.

Poslanci +6,9 %, důchodci + 1 %, a lékaři - nic nebude, vzkázal jim jejich kolega Válek.

Připusťme, že bez dnešních důchodců bychom neměli přehrady, dálnice, nemocnice, školy, železnice ani sámošky či mosty přes řeky a hluboká údolí. Na rozdíl od porevolučních politiků, kteří nepostavili za 35 let skoro nic, po důchodcích tu zbylo hodně.

Přesto, důchodcům vláda sebrala, a to v rozporu s dosud platnou zákonnou úpravou.

Lékaři dnes a denně zachraňují lidské životy. Zatímco po fotbalistech s milionovými platy zbude na konci dne podupaný trávník, po doktorech mnoho přeživších a uzdravených. Také, jako třeba soudci, s ohledem na inflaci (kterou oni svými rozhodnutími nezavinili, na rozdíl od politiků) a s ohledem na hodiny a hodiny přesčasů z důvodu nedostatečného počtu sloužících lékařů, požádali o přiměřené zvýšení platu cestou úpravy úhradové vyhlášky. Ministr zdravotnictví na ně udělal dlouhý nos.

Zato vláda, která je hlavním viníkem současné tragické ekonomické situace ve státě, se poplácala po zádech a nadělila si téměř 7 % (je to 6,9 %, baťovská cena, de facto tedy 7 %). A jak jsme říkali, po doktorech tu máme uzdravené a po důchodcích většinu z čeho dosud již 30 let žijeme, po vládě a poslancích je tu především vysoká inflace, drahé energie, nedostatek lékařů, chudí důchodci… přidalo se poslancům, sebralo se důchodcům a lékaři utřou nos.

Inu, tak nějak vypadá demokracie po česku. Jak to asi taky může vypadat, když dva vlci a beránek hlasují, co bude k večeři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz