Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Supervize by měla být pro vedoucí pracovníky povinná

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Prošel jsem si v životě několika pracovními pozicemi v různých podnicích a ne všude slovo „supervize“ vůbec znali.

Článek

Supervizor je člověk se speciálním výcvikem k vedení rozhovorů o pracovních problémech, postojích či potřebách. Snaží se dát na věc i jiný úhel pohledu a případnou problémovou situaci rozebrat s nezaujatým postojem.

Sám jsem absolvoval v některých firmách pravidelné supervize a z osobní zkušenosti mohu říct, že jsem z nich odcházel vždy o něco zkušenější, motivovanější nebo minimálně trpělivější k řešení pracovních problémů a mezilidských vztahů na pracovišti. Supervizor je vlastně takový pracovní psycholog.

Moderní doba si působení supervizorů v pracovních kolektivech doslova žádá a každý kvalitnější vedoucí pracovník svým podřízeným supervizi umožní. Nicméně jsem se také bohužel setkal s přístupem mnoha vedoucích, pro které byla „supervize“ pomalu sprosté slovo.

A nemohu říct, že by to byli nějací „neviditelní“ manažeři drobných kolektivů. S tímto přístupem jsem se setkal i u vrcholových manažerů velkých firem. A co je ještě smutnější, v několika případech se jednalo o firmy ovlivňující život velkého množství lidí. Velkou pravdu je, že supervizi nejvíce odmítali vždy ti, kteří ji nejvíc potřebovali.

Za všechny vzpomenu příklad jednoho středně velkého podniku o zhruba tisícovce zaměstnanců. V jeho vedení byli tři vrcholoví manažeři. Tito tři pánové se nebyli schopni domluvit ani mezi sebou, natož s někým dalším. Jejich komunikace, a to, podotýkám, seděli ve vedlejších kancelářích, probíhala prostřednictvím emailů.

Jednotlivě pak na své podřízené nepůsobili lépe. Obecně vytvořili ve firmě atmosféru strachu a o otevřené komunikaci nemohla být vůbec řeč. Když se o celé situaci dozvěděl majitel firmy, povolal na pomoc supervizora. Po dvouhodinovém sezení s každým s manažerů jsem byl očitým svědkem toho, jak zhruba měsíc vše fungovalo. Tito tři pánové se usmívali, chválili, plácali nás po ramenou…..než se situace vrátila do starých kolejí.

Majitel firmy v domnění, že se situace vyřešila, pustil celou záležitost z hlavy a vše zůstalo, jak bylo. O potřebě pravidelné supervize ve vedoucích pozicích se nejspíš nikdy nedozvěděl.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz