Hlavní obsah
Zdraví

Nesnesitelná bolest zubu a vy nemáte svého stomatologa? Ošetřit vás musí každý zubař

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: drshohmelian / Pixabay

Ilustrační foto.

Důležitá informace, která neprosákla na veřejnost. Při akutních problémech je povinen ošetřit vás každý stomatolog.

Článek

Stát se to může každému. Nějakým způsobem přijde o svého zubaře, nového najít se nedaří, ale náhle přijdou akutní problémy. Strašná bolest zubu, prostě k nevydržení. Stomatologická pohotovost ve městě není, co teď? Jet až do Prahy? Prosit na pojišťovně, ať vám zajistí okamžité ošetření a vyberou dentistu, který vás ošetří? Ne, řešení je podle prezidenta ČSK, Romana Šmuclera, jednoduché. Ošetřit vás musí kterýkoliv stomatolog. To nejspíš nikdo netuší. Takové jednoduché řešení. Když už člověka přepadnou bolesti zubů, tak první, co ho napadne, je vyrazit na pohotovost.

Jenže rozložení zubařské péče je v rámci republiky silně nerovnoměrné. Někde o ni nouze není, v jiném regionu není jediný dentista, který by bral nové pacienty, a o pohotovosti si mohou nechat jen zdát. K tomu všemu se šíří zvěsti o tom, že pokud se s bolavým zubem dostavíte na pohotovost, jediné, co vás čeká, je vytržení zubu. V republice je údajně šest firem, které si hrají na pohotovost a pacienty takto zbaví bolavého zubu za 1 000 Kč.

Při akutních problémech vás přitom musí ošetřit kterýkoliv stomatolog, i ten, který nemá podepsanou smlouvu s žádnou pojišťovnou. Odmítnutí ošetření prý stomatologická komora trestá. Zubní pohotovosti údajně ani nedávají smysl a v mnoha zemích EU ani neexistují.

Pokud vás už začnou trápit nesnesitelné bolesti v dutině ústní, nevěšte hlavu. Zamiřte na nejbližší polikliniku, vyhledejte jakéhokoliv zubaře a sedněte do čekárny. Podle MUDr. Šmuclera vás lékař musí v tomto akutním případě ošetřit. Jinak ho potrestá stomatologická komora. Což je možná dobré lékaři připomenout, kdyby se snažil vás vyhnat. Tato informace se totiž možná nedonesla ne jen k pacientům, ale ani k lékařům samotným.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz