Hlavní obsah
Aktuální dění

Feri - ambiciózní inteligent. Každý čekal, že toho dokáže hodně, jen nikdo neodhadl, ve které sféře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ray_Shrewsberry / Pixabay

Ilustrační foto.

Dominik Feri měl úspěšně našlápnuto. Mladý aktivní politik, velice ambiciózní a populární. Věřili jsme, že nás ještě překvapí a také nezklamal. Překvapil. Tak arogantního člověka, aby pohledal. Důkaz přísloví: „Pýcha předchází pád“.

Článek

Už během studií na gymnáziu se zajímal o politiku a v roce 2014 jako nezávislý kandidát kandidoval do zastupitelstva Teplic. Nebyl sice zvolen, ale díky počtu hlasů se stal prvním náhradníkem a už na podzim byl zvolen místo odstupujícího radního Měsíce. Tímto okamžikem se stal nejmladším radním v České republice. Pro svoje zapálení pro politiku a nevšední zjev, nespornou inteligenci a výborné vyjadřovací schopnosti na sebe poutal nebývalou pozornost. V roce 2015 se stal členem TOP 09 a Karel Schwazenberg si ho zvolil za svého poradce. Už další rok kandiduje za TOP 09 do Zastupitelstva Ústeckého kraje, ovšem bez úspěchu. Politika Feriho táhne a v roce 2017 opět za TOP 09 kandiduje do Poslanecké sněmovny. A z posledního místa se dostává na krásnou druhou pozici. Opět získává primát, tentokrát jako nejmladší poslanec v historii naší republiky. Kariéra jede jako po másle, Feriho zná každý, je populární. Všichni už tuší, že v něm něco dřímá, že nás ještě překvapí. Není totiž vůbec obvyklé, aby se mladý člověk s takovou vášní o politiku zajímal a chtěl se jí věnovat. Na sociálních sítích přibližuje politiku dalším mladým a objíždí školy, ve kterých pořádá besedy o politice. Mezitím studuje práva, která dokončuje v roce 2020 a protože v témže roce také bojujeme s koronavirem, stává se jedním z nejsledovanějších politiků, který dokáže lidem jednoduše vysvětlit všechna vládní nařízení a opatření.

Feri prostě jede, daří se mu v kariéře, pravděpodobně je úspěšný i v soukromém životě. Mladý, schopný a sebevědomý politik, od kterého se toho hodně očekává.

A přichází rok 2021 a na jeho hlavu padají obvinění ze sexuálního obtěžování. Feri se vzdává poslaneckého mandátu, ale je skálopevně přesvědčen, že obhájí svoji nevinu. Žádného takového činu se nedopustil a obvinění jsou křivá.

Během soudních líčení žádnou vinu neuznal, všechny skutky popřel nebo bagatelizoval. Na nikoho nátlak nevyvíjel, nikoho neznásilnil, sex byl dobrovolný. Ani špetka nějaké sebereflexe, žádná omluva nebo lítost, vše jen mediální hon a výmysly. Naprostá arogance k poškozeným dívkám. Výpovědi děvčat byly přitom soudem uznány jako věrohodné, byly mladé a nezkušené. Proti nim protřelý Feri s nabubřelým egem, který je přesvědčený, že každá dívka mu musí ležet u nohou jen díky jeho popularitě. Takovým paradoxem může být fakt, že Feri před lety podpořil hnutí MeToo. Jedna z poškozených se mu posléze ozvala a napsala mu: „Já jsem také řekla ne“. Podpora tohoto hnutí je pouhým kalkulem inteligentního politika. Feri souhlasí s něčím, podle čehož se absolutně nechová a nechápe ani principy tohoto hnutí.

A co vlastně Feri dokázal?

Čím nám tento tak výrazný politik pomohl? Čekali jsme od něj mnohé, ale že se vlastně stane nedobrovolným průkopníkem hnutí MeToo, jsme nečekali. Nečekal to ani on sám. Ještě mu ovšem zbývá odvolání k Nejvyššímu soudu. Nicméně nyní je pravomocně odsouzen ke třem letům vězení za znásilnění. Představy, že znásilnění je pouze akt, kdy žena řve, kope nohama a muž ji rdousí, bije, a přitom vykonává soulož, je už passé. Definice násilí a trestných sexuálních činů se mění. Stačí říct ne. Taktéž je možné projevit se i jiným nesouhlasem, třeba vrtěním hlavou. Stejně jako zneužití bezbrannosti. Spící nebo omámená dívka se prostě nesouloží. Dávno pryč jsou doby, kdy vlivní politici ochmatávali své asistentky zcela beztrestně, líbali je proti jejich vůli nebo si snad mysleli, že příchodem dívky do jejich bytu je vyjádřen automatický souhlas se sexuálními praktikami.

Dominik Feri se zřejmě stane průkopníkem hnutí MeToo. Bude to odsouzený velice známý politik, který páchal na ženách sexuální násilí, a přitom si toho nebyl sám ani vědom. Prostě si myslel, že to bylo normální. Omlouvat se nebude, vinu necítí.

Zdroj:

https://www.extra.cz/tema/dominik-feri

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-soud-projednava-feriho-odvolani-40468734

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz