Hlavní obsah
Názory a úvahy

Karel Heřmánek si vzal život na střelnici, kde si může zastřílet každý, včetně desetiletých dětí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: skotselby / Pixabay

Ilustrační foto.

Střelnici Placy si vybral herec Karel Heřmánek pro dobrovolný odchod ze života. Jak je možné, že si tam z ostrých zbraní, v rámci zážitkových balíčků, může zastřílet kdejaký amatér včetně desetiletých dětí?

Článek

Střelnice Placy spadá pod obec Višňovou. Je to přesně ta vesnice, kde se natáčel seriál Chalupáři. Pro seriál byla ale vesnice přejmenována na Třešňovou. Takže nedaleko této vesnice v lese, stávala střelnice vojenská. Už neplnila své účely a v roce 2014, se otevřela střelecké veřejnosti. S velikou radostí ji otevřela paní Bohdana Lukeš Milcová. Sama se věnuje spolu se svojí sestrou střelbě z velkorážní pušky a jsou obě opravdu úspěšné. Jak už můžete tušit, nejedná se o žádnou halu, jde o střelnici venkovní, kdy je možná střelba z různých typů zbraní až na 500 m. Takových střelnic u nás opravdu není mnoho. Střelnice vybírá za vstup 500 Kč na dvě hodiny, při porušení pravidel je návštěva okamžitě ukončena. Střelnice také připravuje zájemce na složení zkoušek k získání zbrojního průkazu. Pořádá závody a opravdu klade důraz na bezpečnost. O možném vstupu pro naprosté amatéry nebo děti, na jejích stránkách není ani řeč.

Jenže jsou zde zážitkové balíčky. Takový lze koupit třeba na Slevomatu. Dvě osoby pálí ze tří zbraní 42 nábojů za 699 Kč. K mání jsou i dražší varianty.

Nabídku doporučujeme pro děti od 10 let. · Pod dohledem instruktorů a v doprovodu dospělé osoby může střílet každý, komu je více než 10 let. · Mladší děti nemají na střelnici přístup.

Karel Heřmánek zřejmě přišel na střelnici s nějakým takovým zážitkovým balíčkem. O jeho pohnutkách, které ho vedly k tomuto činu, nevíme nic. Byla za tím jeho nemoc, nebo měl jiné problémy? Každopádně čest jeho památce, byl to skvělý herec.

Lituji instruktora, který se mu věnoval a snažil se zvrátit situaci, leč neúspěšně. Je k zamyšlení, jestli je vhodné dále nabízet takové zážitky pro širokou veřejnost včetně dětí.

Zdroj:

https://www.strelniceplacy.cz/

https://pribramsky.denik.cz/zpravy_region/byvala-vojenska-strelnice-placy-se-otevira-20140131.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=web-dsa&utm_content=search&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwrKu2BhDkARIsAD7GBot1nir3f8NsP95rOtjCtlY-wqzQ_Qxnuut0kwZ9QTOmCM2Whdzo8msaAptkEALw_wcB

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz