Hlavní obsah

Když neumí mířit, tak ať si sedne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jonathan Cooper / Pexels

Ilustrační foto.

Prkýnko dát nahoru problém není, ale směr dolů je pro některé pány asi velice obtížný úkon. A já často sedím na porcelánu.

Článek

lidMužský to mají v životě prostě někdy jednodušší. Třeba takové lidově řečené čůrání. Dospělý chlap se vlastně kdekoliv přitočí k nějakému stromu nebo křoví a vykoná potřebu. Nikoho to nezaskočí a nepohorší. Ale vidět takto někde močit ženu, tak každému vypadnou bulvy. Ještě horší je to v jiných zemích. Pro muže je močení na veřejnosti normál, pro ženu je tento akt nemyslitelný.

Potřeba je to pro obě pohlaví stejná, ale přesto je různě vnímaná. Močící muže vídám běžně i ve městě. Stojí u křovíčka a vykonávají potřebu. Přidřepnout tam žena, tak by jistě způsobila neobvyklý rozruch.

Jenže jsme doma v bytě. Už nejsem nejmladší, přesto jsem zatím nepochopila princip zvedání prkýnka při močení mužů. Napadá mne jen verze, že svůj úd neovládají, že si dělá, co chce, míří, kam chce a zkropí celou toaletu. Prostě neovladatelný had, který si žije vlastním životem. A muž přijde na toaletu, zvedne prkno, aby nechal vyřádit svého kropícího hada a odejde. A žena hnána puzením na močení často ani nestihne rozsvítit a usedá. První co ji zarazí, že zadnice po usednutí spadla nezvykle hluboko, až druhý pocit je z porcelánu pod stehny. Ano, prostě prkýnko zůstalo nahoře. Porcelán je suchý, to je dobře. Bez prkýnka se muž asi dobře trefil. Proč ho ovšem už nedokázal dát do původní polohy?

Pro ženy už nyní existují čurokapy, aby se mohly vyrovnat mužům a močit ve stoje třeba někde v přírodě nebo na toaletách na dálničních odpočívadlech. Čurokap je na jedno použití a žena přes něj svoji moč svede klidně i do pisoáru. S rozšířením čurokapů odpadne diskriminace žen močících na veřejnosti. Jenže doma problém přetrvá. Ideálem by bylo, aby muž vždy prkénko dal dolů. To je ale ideál, a nemůžeme ho požadovat po všech mužů plošně. Automatické prkénko? Půjde dolů třeba po minutě od zdvižení? A může se muž vlastně vymočit vsedě? Může, proč by nemohl. Jenže znáte to. Je to nepohodlné. A což se tak naučit dobře mířit a prkýnko vůbec nezdvihat? Je to problém? Asi je. Prostě zdvihnu prkno a nechám svého hada udělat potřebu. Pomočený porcelán se nepočítá. A šup spát. Prkno je nahoře. A tak když hodně chvátám, dál bořím svoji zadnici do mísy a usedám na porcelán. Možná si pořídím ten čurokap.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz