Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nechápu, proč bych měla svoji sedačku v letadle přenechat matce, která chce sedět vedle svého dítěte

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: PublicDomainPictures

Ilustrační foto.

Na sociální síti se rozvířila debata ohledně sedadel v letadle. Je správné pustit mámu sednout si ke svému dítěti?

Článek

Požaduje mé sedadlo a vyžaduje, abych seděla do uličky. To ovšem nesnáším. Jsem ochotná přesednout si k okénku, což matka odmítá. Její dítě má na okénko nárok. Mám být ta hodná a vzdát se své sedačky, i když jsem si za ni připlatila? Mladá žena, která se svěřila se svým příběhem sociálním sítím, neustoupila, zůstala sedět na své sedačce uprostřed řady a z jedné strany měla matku a z druhé její asi dítě ve věku 6-7 let. Celý let jí ovšem dokázaly znepříjemnit.

Vybavila se mi obdobná situace, do které jsme se dostali. Letěli jsme domů z dovolené. Náš svoz dorazil na letiště se zpožděním, ostatní autobusy už vyklopili své cestující a ti dávno stáli frontu na odbavení. My tehdy dorazili k odbavovacímu pultu mezi posledními. A najednou nějaký problém. Pracovnice začaly něco řešit, dohadovat se v řečtině, pak na nás spustily v angličtině, koukaly na kluka, ukazovaly na něj prstem a na něco se nás ptaly. Vydaly palubní lístky a my seděli každý jinde. Koukali jsme jako puci. Jinde ale místo prostě nebylo, už se obsazovala zbylá místa do uličky. Ptaly se, jestli to náš kluk vydrží. Bylo mu pět. Nevím, jak by to chtěly ty hodné řecké letušky řešit, jestli by dodatečně někoho snad přesadily? Inu Pavlík byl trochu vyděšený, ale já seděla přes uličku a manžel za ním. Dvě hodiny letu přece musí vydržet. Vydržel úplně v pohodě. Ale pamatuje si to dodnes. A my dneska chvátáme na odbavení, jak to jde, protože tam se přidělují sedadla. Dobré je také elektronické odbavení. Odbavíte se sami z domova, vytisknete palubní lístky a zrychlí se proces na letišti.

V případě té mladé ženy, která si za své sedadlo připlatila, bych ho v její kůži asi opustila a raději šla do té uličky, než aby mi spolusedící dělali z cesty peklo. Také bych ovšem požadovala po letecké společnosti vrácení rezervačního poplatku, protože usazení matky s dítětem ob jedno zaplacené místo je zjevně chybné.

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-zena-se-odmitla-vzdat-sedadla-v-letadle-aby-si-matka-mohla-sednout-vedle-sveho-ditete-40458986#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.hp

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz