Hlavní obsah
Jídlo a pití

Oběd za stovku v hospodě. Cenová rarita, proč ne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sirael

Víkendový oběd v roce 2024 za 100 Kč? Možné to je.

Našli jsme hospodu, kde se lze najíst za hubičku. Ceně jsme ani nemohli věřit, ale byla skutečná.

Článek

Cesta na prodloužený víkend do Moravského krasu byla dlouhá a vyhládlo nám, na rychlé občerstvení v podobě nějakého mekáče chuť nebyla a tak jsem začala hledat v mapě hospody s dobrým hodnocením ihned po sjezdu z dálnice.

Taková maličká víska na Moravě, rodinná hospůdka. Jasně, zajížďka do obce 1.2 km, ale proč ne. Vystoupíme z auta a hospoda se zdá mrtvá. Na hospodě cedule s informací, že hlavní jídlo za 100 Kč, polévka za 30 Kč. Před vchodem je tabule s nápisem vaříme, za okny informační cedule, že o víkendu je zavřeno a manžel se už chce otočit a jet dál k cíli. Taková cena je nereálná a musí tam viset deset let. Nevím o restauraci, která by nabízela jídlo za stovku a tím méně mimo všední dny. Slušné ceny se pohybují tak mezi 160 až 180 korunami. Většina hospod ani žádné výhodné nabídky o víkendu nachystá, takže oběd, myslím tím jen hlavní chod vyjde třeba na 250 Kč. A tady toto. Nechci se předem vzdát a beru za kliku, ačkoliv si myslím, že hospoda dávno zkrachovala a je prostě zavřená. Prostor se otevírá.

Uvnitř za stolem sedí dva dědci a na něčem si pochutnávají. Přiběhne zmatený hostinský a diví se mému dotazu, zdali mají otevřeno. No samozřejmě. „A vaříte?“ „No ano.“ Takže táhnu manžela dovnitř a jdeme jíst. Výběr je ze dvou jídel, jsou opravdu za 100 Kč. Volíme kuřecí stehno s rýží. Pro nás dost neobvyklá kombinace, ale proč ne. Manžel si dává ještě Frankfurtskou polévku. Je plná párků a moc dobrá. Také jsem ochutnala, ale obě jídla bych nesnědla. Zajímavý je i místní styl servírování. Paní domácí přinese ohřátou polévku v hrnci, postaví ji doprostřed místnosti a hosté si sami nabírají. Hlavní chod už dostaneme na talíři přímo ke stolu. Na barovém pultu stojí předem předtočené limči, proč jsou takto připravené dopředu, zůstává záhadou.

Foto: Sirael

Frankfurtská polévka

Nebudu to natahovat. Prostě jídlo v hospodě za stovku se už jen tak nevidí. A jaké bylo? Ničím neokouzlilo, ale také nezklamalo. Kdyby bylo s kaší, tak za mě super, ale na rýži ke kuřecímu stehnu nejsme prostě zvyklí a jídlo nám tím pádem přišlo trochu suché. Polévka za 30 Kč perfektní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz