Hlavní obsah
Aktuální dění

Úmrtí Karla Heřmánka musí být prošetřeno pro trestný čin účasti na sebevraždě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: PiotrZakrzewski / Pixabay

Ilustrační foto.

Byla nařízena soudní pitva a budou se zkoumat přesné příčiny smrti. Je to hrozné. K sebevraždě byl zřejmě odhodlaný, ovšem jako dobrý herec na sobě nenechal znát žádné pohnutky. Pořídil si zážitkový poukaz a šel na smrt.

Článek

Podle majitelky střelnice Lukešové byl ten den v dobré náladě a vtipkoval. Jenže to možná byla jen jeho poslední herecká role. Byl už rozhodnutý, jak jeho zážitková střelba skončí, přesto nedal znát žádné špatné duševní rozpoložení nebo depresivní stavy. Nebyl si zastřílet poprvé, už předtím navštívil střelnici alespoň dvakrát. Byl si omrknout scénu? Trénoval na poslední den svého života? Neměl tehdy dost odvahy obrátit zbraň proti sobě? Při třetí návštěvě se odhodlal.

Tragédie pro rodinu. Co ho vedlo k tomuto kroku, nedokážeme posoudit. Možná to tuší jeho nejbližší. Bylo to bolestivé onemocnění nervu? Nebo k odhodlání ukončení života vedly jiné důvody? Obrovská škoda hereckého mistra. Bylo to ovšem jeho rozhodnutí. Vybral si pro své poslední představení zrovna střelnici Placy. Musel si zakoupit zážitkový poukaz. Jinak je na tuto střelnici vstup striktně omezen pro amatéry.

Zážitkové střelby pořádají různé agentury a dohled nad amatérskými střelci vykonávají jejich pracovníci. Nejde o to, naučit se střílet nebo manipulovat se zbraní, jde pouze o jakýsi zážitek stisknout spoušť různých zbraní a vypálit. Takto pálit pod dohledem instruktora může vlastně každý, kdo si zaplatí. Třeba i dítě ze čtvrté třídy. Tato zážitková akce je přímo doporučována pro děti od deseti let.

Získával pan Heřmánek odhodlání ke svému činu, když využil celkem třikrát takový zážitkový poukaz? Myslel při svém činu na instruktora, který nad ním dohlíží? Napadlo ho, že mu svým krokem způsobí problémy? Sám instruktor se ze svého zážitku zhroutil. Smrtelně zraněnému panu Heřmánkovi nebylo přes veškerou laickou, ani odbornou pomoc možné život zachránit.

Svým činem mohl údajně ohrozit na zdraví i samotného instruktora, nehledě na to, že zřejmě právě tento člověk, který sám utrpěl trauma, je prověřován policií za možnou dopomoc k sebevraždě. Poslední životní herecká role se panu Heřmánkovi trochu vymkla z rukou. Zbytečně zatáhl do svého niterného problému lidi, kteří nic netušili, kteří jsou sami z jeho činu ve špatném psychickém stavu a prožili pocit beznaděje, když se pokusili svého svěřence zachránit, leč jejich pomoc byla marná. Nyní je ještě čeká policejní vyšetřování.

Zdroj:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/v-pripadu-umrti-karla-hermanka-policie-naridila-pitvu-proveruje-moznou_2408261533_tko

https://www.expres.cz/celebrity/karel-hermanek-smrt-herec-sebevrazda-strelnice.A240826_084717_dx-celebrity_ablha

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz