Hlavní obsah
Aktuální dění

Šokující video. Houkající sanitka v Pelhřimově čekala, než chodci přejdou přes přechod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Těžko pochopitelný incident se odehrál v Pelhřimově. Tak komentuje mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina video, které se šíří na sociálních sítích. Lidé nedali přednost houkající sanitce a v klidu přecházeli přes přechod.

Článek

Ještě v únoru zaznamenal řidič osobního automobilu na video situaci, která nemá obdoby. Vše se odehrálo na semaforu v českém Pelhřimově. Sanitka se zapnutými majáky musela dát přednost arogantním chodcům.

Při záchraně života se však počítají drahocenné vteřiny. O celé situaci informoval portál Deník. Na videu z palubní kamery je vidět, jak chodec vběhl do silnice těsně předtím, než sanitka přejela světelnou křižovatku. Přestože přijíždějící sanitku bylo delší dobu vidět a jistě i slyšet, celá skupina lidí se okamžitě vydala za chodcem přes přechod pro chodce.

Video rozbouřilo tisíce lidí

Přitom podle zákona nesmí nikdo vstupovat na přechod pro chodce ani do vozovky, když přes ni přechází vozidla s právem přednosti v jízdě,“ dodal portál. V sanitce se zapnutou signalizací však může pacient právě teď bojovat o život, pro jeho záchranu se v tu chvíli počítá každá vteřina. Na celou situaci již reagoval nejeden komentátor. Svůj názor na aroganci chodců vyjádřili zcela jasně.

Celá tato situace rozhořčila i mnoho jiných lidí, kteří tento záznam viděli. „Všichni co vlezli před sanitku by zasloužili přes držku!!!! A doufám, že až ji tihle budou potřebovat, tak aby byla karma zdarma, napsala jedna z diskutujících. „Důkaz že jsme z ovcí a ne z opic . Jde jeden a jde celé stádo. A takhle je to se vším, dodal další.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz