Hlavní obsah
Lidé a společnost

Anička Dajdou kvůli přešlapu v mládí žije schovaná u rodičů a nemůže najít práci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Jedna malá chyba a celý život zničený. Tak by se dal popsat osud Aničky Gleisnerové známé spíše jako Anička Dajdou. Po účasti v SuperStar se její život proměnil v peklo. Moc tomu nepomohla ani její kniha či vystupování na diskotékách.

Článek

V roce 2024 se na obrazovkách představila nová pěvecká soutěž Česko hledá SuperStar. Jednalo se o první a nejvýraznější ročník, ze kterého vzešlo mnoho známých zpěváků. Lze zmínit jména jako Aneta Langerová, Šárka Vaňková, Sámer Issa či Martina Balogová.

Kromě skvělých hudebních zážitků ale porotci museli vyslechnout i „zpěv“ účastníků, kterým lze závidět snad jen jediné - sebevědomí. Ti se pak účastnili odnože soutěže s názvem Hvězdná pěchota, kde spolu soupeřili nejhůře zpívající.

Sebevědomí jí nechybělo

Mezi nejznámější účastníky Hvězdné pěchoty a zároveň mezi ty nejsebevědomější patřila Anička Gleisnerová.

Přišla zazpívat píseň od své oblíbené zpěvačky Dido a díky tomu získala přezdívku „Anička Dajdou“. Svým bezkonkurečně nejhorším pěveckým vystoupením doplněným příšernou angličtinou si vysloužila vítězství ve Hvězdné pěchotě.

Svůj ortel si podepsala i svou reakcí. Místo toho, aby přijala verdikt poroty, začala se hádat, že zpívat umí. Díky tomu vzniklo mnoho koláží a o Aničce se ještě dlouho mluvilo.

„Dnes už bych ji nepoznal. Byla dobrá, byla drzá a stála si za svým. Některým interpretům dnes takové sebevědomí chybí, některým ale ne. Byla rozhodně zpestřením. Nejhorší totiž bylo, když tam ti účastníci přišli jako stádo na porážku. Tehdy jsem byl šťastný za každého, kdo se s námi hádal, a bylo úplně jedno, zda pravdu měl, či nikoliv. Šlo ale vždy o člověka, který vzbudil nějaké emoce, a něco se začalo dít. A tohle byl jeden z těch případů, kdy se opravdu něco dělo,“ zavzpomínal na ni jeden z porotců Ondřej Soukup pro server Život v česku.

Škola ji prý zneužila v reklamě

Do soutěže šla, aby změnila svůj život. To se stalo, ale jinak, než počítala. Jak uvádí server Kafe, nechala se maminka Aničky slyšet, že jí soutěž změnila život. Anička se stala terčem posměchu a kamkoliv přišla, tam se jí smáli. Musela kvůli tomu dokonce vyhledat pomoc psychologa.

Když nevyšel zpěv, rozhodla se dále studovat a stala se studentkou Střední ekonomické podnikatelské školy v Mladé Boleslavi.

Škola, kterou studovala, se rozhodla využít své „známé studentky“ a zaplatila si reklamu v rádiu, kde využila imitace Aničky vystoupení. Ta s později pokusila školu zažalovat, že se jí posmívala, ale soud prohrála. Se školou se pak soudila znovu, protože tvrdila, že jí schválně dali učitelé dvě pětky, a poté co neudělala reparát, tak ji vyhodili.

Bohužel pro ni ji nepřestala minulost pronásledovat a když později nastoupila do Kauflandu jako pokladní, musela následně kvůli posměchu skončit.

Kontroverzní kniha její image nevylepšila

Ze svého traumatu se snažila v roce 2005 vypsat v knize Ukradli mi SuperStar!, ale spíše si tím zadělala na další problémy.

„Chceme se ohradit soudní cestou proti slovům, které pronesl v prosinci při vyhlašování cen Českého slavíka, to je hudební oceňování, pan leoš mareš, že má ode mně dopis umaštěný od vlašského salátu.To se ten hoch trefil vedle, já vlašák nejím, je to s masem a s majonézou. V důsledku toho mně vyšoupli i z Kauflandu, protože tam neměli zapotřebí mít celebritu, která se soudí s Leošem Marešem a která by měla být na jiných pozicích, než na markování a aby se u ní platilo a aby jí obcházeli očumovat jak dravou, divokou zvěř v ZOO,“ zní úryvek z knihy, který včetně gramatických chyb zveřejnil server iDNES.

Tento výlev dále pokračuje tím, že tatínek bude chtít po Marešovi 100 tisíc korun jako satisfakci s tím, že by to pro něj neměl být problém, když má drahá auta.

„Já bych za to chtěla tak dvoudenní výlet do Německa o letních prázdninách a nějaké oblečení,“ píše Anička svůj postoj.

Kromě výše zmíněného obsahuje velmi svéhlavá kniha mnohdy kontroverzními názory na školství, práci, islám i další aspekty života

Kdo chce kam, pomozme mu tam

Ačkoliv Anička mluví o tom, jak jí soutěž zničila život, ve skutečnosti sama pokračovala ve zneužívání své „slávy“. Jak uvádí server Extra, obcházela diskotéky, kde dělala obecného blázna a za svá vystoupení dostávala jednorázově 40 tisíc korun.

Také se stala tváří kampaně jedné značky piva pod názvem „Svět se zbláznil“.

Aktuálně Anička žije stále u rodičů, přibrala a nejspíše i zmoudřela.

„Asi jsem přišla na to, že zpívat opravdu neumím,“ uvedla v nejnovějším rozhovoru.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz