Hlavní obsah
Rodina a děti

Moje dítě nikdy…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: Pixabay / ruslana_art

naštvané dítě

Když čekáme naše první miminko, tak máme své ideální představy o tom, jak vše bude probíhat a co budeme dělat. Nikdy s námi nebude spát v posteli, nebude mít dudlík, nebudeme ho celý den nosit.

Článek

A pak se nám narodí náš uzlíček štěstí a ukáže nám význam rčení „nikdy neříkej nikdy“.

Nikdy nebude spát s námi v posteli

Samozřejmě že nebude. Je to nebezpečné, co když miminko v noci zalehnu? A hlavně to, že jsem se stala mámou, neznamená, že přestanu být partnerkou. A miminko v posteli by partnerský život dost narušovalo, že?

No a pak přijdete z porodnice a zjistíte, že jste doposud nezažila takovou únavu, jako nyní. Vstávat v noci k postýlce, přebalit, nakojit, nechat odříhnout, znovu přebalit…

Tento koloběh vás bude každý večer čekat několikrát a vy postupně zjistíte, že mít miminko ležící vedle vás je vlastně pohodlnější a že vašemu intimnímu životu rozhodně nevadí, protože jste tak unavená, že on žádný intimní život vlastně ani není.

Nikdy mi neudělá scénu v obchodě

Jste na nákupu a nevěřícně se díváte na to, jak malé dítě bouchá do své maminky a tropí hysterickou scénu na celý obchod. Hladíte si své bříško a říkáte si, že vaše dítě tohle nikdy neudělá, protože vy jej budete mít vychované.

A kdyby náhodou, tak se mu to rozhodně nebudete snažit vysvětlit, ale normálně ho seřežete a ono už to neudělá. Tak jednoduché, že?

O pár let později stojíte v tom samém obchodě a absolutně nechápete, co se to děje. Vše děláte správně, snažíte se ze svého dítěte mít vychovaného jedince. Tak proč tady teď leží a dělá scénu? A všichni na vás koukají a čekají, co uděláte a vy si vzpomenete na sebe před pár lety a musíte se usmát.

Jak to bylo jednoduché – prostě bych ho seřezala. Jenže teď je ta osůbka tady s vámi a vy víte, že výprask by ničemu nepomohl, a navíc by se na vás obořili lidi, proč chudáka dítě mlátíte. Oni se na vás oboří stejně ti další s dotazem, proč jste mu nedala na prdel. Ach jo, ještě že ty „poradce“ kolem sebe máme.

Nikdy mu nedám mobilní telefon, aby se zabavilo

No jasný, vždyť mobilní telefony škodí a vzniká na nich závislost. A přeci jsem si nepořizovala dítě pro to, abych se ho zbavovala posezením k telefonu.

Ne, na telefonu bude maximálně používat vzdělávací aplikace a žádné blbosti na YouTube mu pouštět nebudu.

Sakra! Vždyť jsem říkala nikdy, a teď mi sedí v obýváku u blbostí na YouTube a já se schovávám v ložnici a užívám si chvíli ticha!

A jaké „nikdy“ jste měla vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz