Hlavní obsah
Právo a státní správa

Naprostá svévole soudkyně mgr. Ivy Říhové - ohrožení spravedlivého procesu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Spolek Šalamoun

Mgr. Iva Říhová

Praha, 30. června 2024 - Spolek Šalamoun dnes upozornil na skandální postup soudkyně mgr. Ivy Říhové, která nutí obžalovaného k účasti na hlavním líčení navzdory jeho závažnému zdravotnímu stavu.

Článek

Vězeňský lékař potvrdil, že obžalovaný je schopen účasti na hlavním líčení pouze vleže na lůžku.

Zvukový záznam z jednání poskytuje děsivý obraz naprostého zvěrstva soudkyně Říhové, kde obžalovaný marně žádá, aby se líčení konalo bez jeho přítomnosti. Tento postup je v rozporu s čl. 7 Listiny základních práv a svobod, který zakazuje kruté, nelidské a ponižující zacházení.

Spolek Šalamoun také připomíná, že v roce 2008, kdy byla mgr. Iva Říhová jmenována soudkyní, existovaly vážné pochybnosti o její způsobilosti. Bohužel, tyto obavy byly ignorovány.

„Nepamatujeme takový exces od 50. let minulého století,“ uvedl čestný předseda spolku John Bok. „Toto je děsivé svědectví o stavu české justice.“

Pro více informací a originální zvukový záznam z jednání navštivte zde.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz