Hlavní obsah
Názory a úvahy

Sprostá nehoráznost a nechutný alibismus na půdě Senátu zvedá davy ze židlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Sang Hyun Cho

Vážení milí čtenáři, na půdě Senátu, tam, kde mají rozhodovat ti nejpovolanější z nás, se odehrála nehorázná sprostota, nechutný alibismus a dosáhli jsme ohromné mezinárodní ostudy.

Článek

V první řadě je ale nutné smeknout a celým srdcem poděkovat paní Kláře Šimáčkové Laurenčíkové za to, co činí. Za to, o co se snaží a zejména za to, že není ticho a sdílela veřejně informace o tom, co se v Senátu odehrálo. Jelikož byla celou dobu přítomna, do samotného konce. Rovněž i těm, kteří řečnili pro to, aby byla ratifikace přijata.

Z jejího článku je cítit rozhořčení z výsledků a není divu. Myslím, že v každém z nás, kdo si plně uvědomuje, co se stalo, nejde zastavit tok vzteku, zlosti a vulgarit! A já opět paní Šimáčkovou Laurenčíkovou obdivuji za její profesionalitu neboť musí být velmi těžké udržet emoce v této situaci, zejména pro osobu, která je v celém dění zainteresovaná.

Pokud vám unikl fakt, že Senát neratifikoval Istanbulskou úmluvu, tak zde je pro vás krátké, obecné a lidové vysvětlení.

Jako Česká republika jsme měli možnost přijmout dokument, díky kterému by bylo MIMO JINÉ více postihované násilí na dětech, ženách, mužích, na jakékoliv bytosti, jelikož je to v našem státě dosti chabé.

Řada senátorů byla proti a někteří se nevyjádřili vůbec. Protože kdo nic nedělá, nic nezkazí, že… Nejen, že naši vysoce postavení alibisti, kteří berou opravdu nechutné platy vrazili kudlu do zad obětem násilí, kopli si i do pracovníků, kteří s oběťmi velmi kvalitně pracují, ignorovali dojemná sdělení těch, kterých se situace týká, pošlapali práci všech, kteří se snaží něco změnit v pozitivním světle a absolutně nerespektovali děsivá fakta, data a statistiky, které zmiňuje Klára Šimáčková Laurenčíková.

Proč?!

Neznám všechny důvody, jedním z nich však je gender čili sociální pohlaví.

Ano, z důvodu genderu!!! Kvůli tomu, že Istanbulská úmluva nedefinuje gender biologickým pohlavím. O to víc je celá situace zarážející. Vážení zejména senátoři, nemusí si vám líbit, že se někdo cítí jinak, než se narodil, ale žijeme ve 21. století. A vy jste kvůli genderu shodili ze stolu mnohem závažnější problém týkající se násilí! Je mi za vás stydno. To, že se někdo cítí být někým jiným než se narodil není lusknutím prstu a jedná se o spletitou síť různých aspektů v celém životě jedince, se kterými je třeba důstojně nakládat. To, že tento fakt budeme přehlížet a sprostě nepřijímat neznamená, že neexistuje. A argumentovat tím v neprospěch ratifikace Istanbulské úmluvy je nechutné, sprosté a neprofesionální.

Což jen podtrhává skutečnost, že osoby, které neberou vážně oběti násilí a ještě provádí tuto ohavnost, nemají v Senátu co dělat!

Tímto se omlouvám všem, kteří jsou oběťmi násilí a omlouvám se všem, že musí žít v zemi, kde senátoři nedokážou nahlížet na optiku genderu nezaujatě a hájí své vlastní zájmy před zájmy lidí, obětí a dětí… Proč tam tedy jsou? Polykám hořká slova…

Člověk, jeden z vás.

Zpracováno na základě

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz