Hlavní obsah
Cestování

Dostupnější Evropa i v letošním roce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Letiště Václava Havla Praha (www.prg.aero)

Také v roce 2023 se rozroste nabídka letů z pražského letiště Václava Havla. Nově bude k dispozici například Sevilla, Bilbao či Gdaňsk. Nechybí ani mimoevropské novinky.

Článek

Evropa

Španělsko

Hned dvě novinky se nabízí na španělském území Pyrenejského poloostrova. Společnost Ryanair přidá k Barceloně, Madridu a Mallorce čtvrtou španělskou destinaci, tou bude perla Andalusie - Sevilla. Létat se bude vždy v úterý a v sobotu, první let je naplánován na 1. července.

Druhou novou destinaci je největší města Baskicka – Bilbao. První lety naplánovala společnost Vueling Airlines na 2. července, létat se bude dvakrát týdně, vždy ve čtvrtek a neděli.

Portugalsko

Také na portugalské území Pyrenejského poloostrova bude možnost dalšího výběru. Novinkou bude od 31. března přímé spojení Prahy a Lisabonu díky společnosti easyJet. Do portugalské metropole se dostanete také se společností TAP Portugal. EasyJet nabídne během týdne hned 3 lety, vždy v pondělí, středu a pátek.

Itálie

Italskou novinkou je město na pobřeží Jaderského moře – Rimini. Jedná se o vhodný výchozí bod pro cestování podél pobřeží či k návštěvě 5. nejmenšího státu na světě – San Marina. S touto novinkou přichází Ryanair, létat se bude od 26. března 2× týdně (ve středu a neděli).

Francie

Od 4. září přichází s novinkou easyJet. Nově bude létat vždy v pondělí a pátek do francouzského Lyonu. Doplní tak španělskou nízkonákladovou leteckou společnost Volotea.

Chorvatsko

SmartWings již nebude jediná společnost, která spojuje Prahu s Dubrovníkem. Od 18. května zahájí provoz Croatia Airlines. V plánu jsou prozatím lety jednou týdně, a to ve čtvrtek.

Řecko

Nejvíce novinek je ve spojení s Řeckem.

Zajímavou novinkou, především pro letecké nadšence, je malý řecký ostrov Skiathos na severozápadě Egejského moře. Letadla zde přistávají těsně nad hlavami pozorovatelů z pláže či městských ulic sousedících s přistávací dráhou. Začátek této linky je naplánován na 2. června, lety v úterý a pátek.

Na nejslunnější ostrov v celém Řecku se nově dostanete díky společnosti Eurowings. Jejich linka na Zakynthos zahájí provoz 4. června. Létat se budou pouze jednou týdně, v neděli. Na tento ostrov se dostanete také se SmartWings.

Rozšíří se nabídka letů na Rhodos. Ke společnostem Smartwings a Ryanair se od 6. června přidá Eurowings, jejich lety jsou v plánu vždy v úterý a sobotu.

Poslední nová linka Eurowings do Řecka je na ostrov Korfu. Na „zelenou perlu“ Jónského moře aktuálně létá Smartwings a Ryanair. Nová linka zahájí provoz 10. června, odlety ve středu a pátek.

Arménie

Do arménské metropole Jerevanu zahájí 12. června svou linku Wizz Air. Létat se bude dvakrát týdne, v pondělí a pátek.

Moldavsko

Do moldavské metropole Kišiněva se 26. června rozšíří nabídka letů. Ke společnostem Air Moldova a Wizz Air se připojí, vždy v pondělí a pátek, Fly One.

Kypr

Čtvrtou leteckou společností do Larnaky se od 3. května stane Cyprus Airways, která bude létat ve středu a neděli. Doplní tak společnosti SmartWings, Eurowings a Wizz Air,

Švýcarsko

Také lety do Ženevy se nově nabídnou u více než jedné společnosti. K easyJetu se od 26. března připojí Eurowings. Lety nabídne hned pětkrát v týdnu: pondělí, středa, čtvrtek, pátek a neděle.

Polsko

Ryanair doplňuje ke Krakovu druhou polskou destinací. Tou se stane přístavní město Gdaňsk. Nová linka startuje svůj provoz 29. března, lety jsou naplánované na středu a sobotu.

Island

Od 1. června spouští svojí novou linku z Prahy do Reykjavíku společnost Icelandair. Létat se bude hned čtyřikrát týdně, v úterý, čtvrtek, pátek a neděli.

Mimoevropské

Egypt

S novinkou do egyptského letoviska Marsa Alam přichází Air Cairo. Od 28. března bude vysílat svá letadla vždy v úterý a pátek. Druhou možností do této destinace zůstává SmartWings.

Tchaj-wan

Dva lety týdně (středa, neděle) nabídnou tchajwanské aerolinie China Airlines na lince Praha - Taipei. První let je naplánován na 18. července.

Jižní Korea

Poslední uvedenou novinkou je hlavní město Jižní Koreji. Lety do Soulu bude provozovat Korean Air, první přímý let je naplánován na 27. března. Létat se bude třikrát týdně, v pondělí, středu a pátek.

pozn.: Uvedené dny letů jsou vždy z Prahy

Anketa

Cestujete s nízkonákladovými leteckými společnostmi?
Ano
76 %
Ne
24 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 25 čtenářů.

zdroje: prg.aero; ryanair.com; wizzair.com; easyjet.com, eurowings.com, vueling.com, croatiaairlines.com, smartwings.com, cyprusairways.com, icelandair.com, aircairo.com, china-airlines.com, koreanair.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz