Hlavní obsah
Názory a úvahy

Milí Slováci, píši vám psaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Suscitator / Designer / DALL-E3

Slovakia it's crying

Čím dříve špatná vláda špatných lidí odejde, tím lépe pro vás občany Slovenské republiky. Jsou špatnými služebníky státu.

Článek

Vaše vláda je těžkou koulí s krátkým řetězem na noze občanů. Dělají maximum proto, aby občanům život znepříjemňovali. A daří se jim vytvářet nestabilní a netransparentní prostředí pro podnikání, neinvestují do infrastruktury a vzdělávání a nepodporují inovace. Nulová neefektivní regulace, korupce a politický amatérismus a rozhodně brání ekonomickému růstu. Že mám pravdu poznáte Slováci sami.

Tak se nabízí otázka, kdo by je měl nahradit? Vždyť všichni celou svou duší lpí ve špatnostech a potřeby občanů jsou jim lhostejné, neboť jsou vám světelné roky vzdáleni. Slováci, zasloužíte si vládu, která se nebude nad nikoho povyšovat, ani podlézat Ruské federaci a zlehčovat utrpení občanů Ukrajiny. Zasloužíte si vládu, která bude budovat, ne bořit. Zasloužíte si vládu, která bude inspirovat, ne frustrovat. Jedno je jisté: čím dříve se zbavíte skličující tíhy nynější vlády, tím lépe pro vás pro všechny. Neschopní svou neschopnost přenáší a svádí na druhé, takovou vládu si opravdu nezasloužíte.

V oparu pochybnosti a zklamání, vnímám naléhavější volání po změně. A není divu. Vláda, která se na Slovensku ujala kormidla, se ukazuje jako neschopná a bezradná. Místo slibované prosperity a stability se občané Slovenska brodí bažinou chaosu a beznaděje.

Neschopnost vlády je patrná na každém kroku. Místo řešení akutních problémů, se utápí ve vymýšlení zcela nereálných řešení. Zodpovědnost za své chyby svádí na opozici, na Brusel, na kohokoli, jen ne na sebe.

Je to smutný a zoufalý pohled. Vláda, která se měla stát symbolem naděje a pokroku, se stala symbolem neschopnosti a bezradnosti. Místo sjednocení národa rozdělují a štvou lidi proti sobě.

Taková vláda sužuje zemi.

Slováci, bratři a sestry, zasloužíte si vládu silnou a kompetentní, která bude řešit problémy, ne je vytvářet. Zasloužíte si vládu zodpovědnou a transparentní, která bude pracovat pro blaho všech, nejen pro vyvolené a už vůbec nebude poklonkovat Rusku.

Změna je nezbytná. Změna je možná. Změna je ve vašich rukou.

Kdo vás zbaví skličujícího jha vlády neschopných a bezohledných. Kdo vytrhne trny z duše národa zdeptaného lží a marasmem. Kdo vám vrátí víru v budoucnost, jež se zdá být pohřbena pod tíhou beznaděje. Kdo se odváží vzepřít bezohledné mašinérii lží a korupce. Kdo zhasne oheň frustrace, který v srdcích lidu plane, a zažehne novou jiskru naděje. Kdo vytrhne kormidlo z rukou bezohledných kormidelníků a nasměruje loď slovenského národa do klidnějších vod. Nebo vás čeká věčná tma bez konce?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz