Hlavní obsah
Lidé a společnost

Legendární Abrhám žil dvojí život. S Šafránkovou podváděl slavnou zpěvačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0 Deed

Svého času býval pěkné kvítko

Pro mnoho lidí byl idolem a vzorem ctnosti a dokonalosti. Josef Abrhám ale také dokázal pořádně pozlobit, svého času dokonce žil dvojí život, když lásku sliboval hned dvěma ženám. A jedné zlomil srdce.

Článek

Gentleman každým coulem, vybrané chování a vystupování hodné tohoto charismatického herce však nebylo vždy jeho součástí. Lépe řečeno, občas ho Josef Abrhám dokázal odsunout na druhou kolej. Na druhou stranu, když si pánové sáhnout do svědomí, kdo z nich to nikdy neudělal?

Chtěla s ním dítě, on měl milenku

Byly totiž doby, kdy si nepěkně zahrával s city ženy, která ho tehdy velmi milovala. Před časem totiž Abrhám žil se zpěvačkou Naďou Urbánkovou, pro kterou byl středobodem světa, udělala by pro něj cokoli, milovala ho k zbláznění, jak později sama přiznala. Chtěla s ním mít dokonce dítě, ke konci vztahu to však z jeho strany byla jedna velká lež.

Legendární herec totiž v Činoherním klubu potkal svou osudovou lásku v podobě Libušky Šafránkové. Povídalo se, že jiskra mezi nimi přeskočila prakticky okamžitě a začali se vídat. Herec sice asi bojoval s výčitkami svědomí a nepodlehl krásné herečce hned, dlouho však odolávat nedokázal. Kámen úrazu však byl v tom, že ani pak se nerozhodl Urbánkové o všem říct.

Nepřišla mu na pohřeb

Zpěvačku tak několik měsíců vodil za nos, žil v podstatě dvojí život. Chvíli byl s Urbánkovou, od které utíkal k Šafránkové a naopak. Mimochodem, s Popelkou se scházeli v bytě, který jí sehnal Pavel Landovský. Urbánková však stále žila v blažené nevědomosti a s Abrhámem plánovala budoucnost. O jeho milence se dozvěděla náhodou od kadeřnice takřka po dvou letech.

I když později tvrdila, že se ze všeho dostala a že k sobě Abrhám s Šafránkovou prostě patřili, protože si byli v mnoha věcech podobní, pravda mohla být i jinde. Někteří lidé totiž poukazovali na to, že rány minulosti nezahojila ani hercova smrt, zpěvačka totiž na jeho pohřeb nedorazila.

Rozdělila je až smrt Popelky

Ať to bylo jakkoli, s Šafránkovou prožil Abrhám více než čtyřicet let a pro mnoho lidí byli vzorem dokonalého manželství. Vzali se v roce 1976 a měli spolu syna Josefa. Přesto, že se jim nevyhnulo pár mráčků, sem tam se mluvilo o krizi a herečka prý dokonce uvažovala o rozvodu, nakonec všechno dokázali překonat. I povídačky o tom, že ji snad Abrhám podvádí.

Rozdělila je až smrt. Šafránková po oslavě narozenin v rodinném kruhu nastoupila na plánovaný lékařský zákrok do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. O dva dny později se lidé dozvěděli, že legendární Popelka zemřela. Její manžel nesl odchod milované partnerky velmi těžce, což bylo patrné už na jejím pohřbu, kdy vypadal jakoby duchem nepřítomný a byl jen stínem toho kdysi výrazného elegána. Do hereckého nebe ji následoval necelý rok po jejím odchodu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz