Hlavní obsah

Milujete nahotu? Pak můžete nazí uzavřít i sňatek. Itálie se otevřela nudistům

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Nudistům se splnil sen. Mohou se nově oddat tak, jak je pán Bůh stvořil. Za nahou svatbou zamiřte na Sardinii.

Článek

Jsou lidé, kteří by se na pláži nevysvlékli ani za nic. Na druhou stranu nudisté si nahotu užívají. A Itálie jim vychází vstříc. Nově mohou naturisté uzavírat sňatek tak, jak je pán Bůh stvořil.

Tuto průlomovou novinku, nahou svatbu, přinesla agentura APA. Pro někoho nepochopitelné, pro jiného zábavné. Pro svobodné nudisty třeba splněný sen. Jak došlo k tomu, že můžete před oddávajícího předstoupit v rouše Evině či Adama?

Stačil dotaz turistů

Zatím nejmenovaná německá dvojice oslovila starostu obce San Vero Milis. Pokud byste toto místo chtěli vyhledat, pak směřujte svou pozornost na sever středomořského ostrova Sardinie. Právě zde se bude na konci léta konat na nudistické pláži první nahá svatba. Otázkou je, zda i oddávající bude na nahato. Ovšem to agenturní zpráva nesděluje. Jisté je, že svatba bez náležitých svršků bude pro vesničku a potažmo pro celou Sardinii patrně pozdvižením.

A proč ne, řekl starosta Luigi Tedeschi

S radou obce zvážili žádost o nahou svatbu, a protože nejsou prudérní, řekli ano. Starosta už dokonce zajistil budoucím novomanželům potřebná povolení k sňatku. Tedeschi si za rozhodnutím obce stojí: „Sardinie je opravdovým rájem pro ty, kteří rádi žijí v těsném spojení s přírodou. Chceme pracovat na rozvoji aktivního a vůči životnímu prostředí šetrného turistického ruchu.“

Obec na Sardinii má velkou podporu i místního nudistického spolku Nudiverso
Ten už delší dobu formou různých festivalů propaguje naturalismus coby zdravý životní styl. Přesto je koupání na Adama v Itálii zatím povoleno jen na určitých speciálně označených plážích.

Připomeňme si, že v bývalém Československu platila až do roku 1983 vyhláška, že „plavec je povinen mít řádný koupací oděv.“ Pamětníci dnes už s úsměvem vzpomínají, jak je policisté naháněli a legitimovali. Koupáním či sluněním bez plavek jste se dokonce dopouštěli přestupku! Tak jako naháči v úspěšné francouzské komedii Četník ze Saint Tropez, kdy je honili po pláži četníci včele s vynikajícím Louisem de Funés.

Zdroj: novinky.cz, aktualne.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz