Hlavní obsah
Seberozvoj

Povzbuzení je drahokam v kapse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

V kapse každého z nás se skrývá drakokam. Tím kamenem nesmírné hodnoty je povzbuzení, které nám pomůže vytrvat, rozhodnout se nebo zvítězit. Stačí ho jen vzít do ruky a obdarovat druhého.

Článek

Povzbuzení je jako drahokam, který máme v kapse a ani si to neuvědomujeme. Stačí jen sáhnout do kapsy, vzít ho do ruky a můžeme obdarovat druhého člověka něčím nesmírně vzácným. Má neocenitelnou hodnotu a dokáže nás vést skrz těžké časy, pomáhá nám dělat správná rozhodnutí a dodává nám sílu, kterou potřebujeme k vytrvání.

V situaci na fotbalovém hřišti se dva týmy utkávaly ve vyrovnaném zápase. Jeden tým byl podporován silným trenérem, který neustále povzbuzoval své hráče k maximálnímu výkonu. Trenér klidně navigoval svůj tým, věřil v jejich schopnosti a dodával jim odvahu i v těžkých chvílích zápasu.

Na druhé straně byl tým, který se byl v tabulce vysoko, ale během zápasu byla vidět vnitřní nejistota a nesoulad mezi hráči. Místo vzájemné podpory se mezi nimi objevovaly sporadické hádky a nekonečné diskuze o tom, kdo je lepší a co by měli udělat lépe. Tyto roztržky a nedostatek povzbuzení nakonec vedly k porážce týmu.

Další příběh pochází z rodiny Agáty, kde se její sestra Eva potýkala s rakovinou. Agáta byla pro svou sestru oporou a podporou každým dnem. Sama bojovala s obavami a nejistotou, ale neustále povzbuzovala Evu, věřila v její sílu a dodávala jí odvahu. Její přítomnost a slova povzbuzení pomohla Evě vytrvat v léčbě a boji proti nemoci. Agáta pochopila, že pomoc a povzbuzení může být pro druhého člověka klíčové v jeho obtížném životním období.

Oba příběhy ukazují, jak důležité je mít stabilní podporu a povzbuzení, ať už od trenéra, od spoluhráčů nebo od rodiny a přátel. Povzbuzení má moc dodat sílu a motivaci k dosažení lepšího výkonu nebo k vytrvání v obtížných situacích. Nemusíme být hrdinové, abychom mohli pomáhat. Stačí být empatický a vnímavý k potřebám druhých. Povzbuzení je ten drahokam, který máme v kapse, nezapomínejme do ní sáhnout a obdarovat jím člověka, který je blízko nás.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz