Hlavní obsah
Umění a zábava

Táta v nesnázích je konečně dobrý český seriál

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: TV Nova

Herecký ansámbl Táty v nesnázích

Televize Nova v sobotním primetimovém čase nasadila první dva díly svého nového seriálu Táta v nesnázích. S tímto seriálem vsadila na správnou kartu.

Článek

Češi jsou národem seriálomilným. Platí to snad už od Tří chlapů v chalupě. Dietl prostě uměl napsat hit, který k obrazovkách přilákal všechny generace. Ano, můžeme sice tvrdit, že to bylo proto, že v televizi jinak nic nebylo a i jiného kulturního vyžití bylo pomálu, ale proč tedy každý rok sledujeme opakování klasických českých seriálových hitů?

V posledních letech jako by český seriálový prostor skomíral. A najít dílo, které by nebylo trapné a líbilo by se většinovému publiku, aby člověk pohledal. Televizi Nova se do letošní sezóny podařilo vkročit s dílkem, který by tento smutný trend mohl zvrátit. Jedná se o remake maďarského seriálu o rozvedeném otci tří mladých dcer Táta v nesnázích.

Martin Pechlát hraje otce, který se už těší na to, až mu i poslední dcera vyletí z hnízda a on se konečně bude moci věnovat sám sobě. Shodou okolností se ale naopak všechny dcery vrací pod otcovskou střechu a jemu začíná ten pravý kolotoč. A když se kolem něj začne motat nová obyvatelka rezidenčního objektu, kde pracuje, začnou se dít věci.

Seriálu vévodí herecky Martin Pechlát, ale i při obsazování dalších rolí měli v castingu šťastnou ruku. Zvláště bych kvitovala neokoukané tváře všech tří dcer. A alkoholická Dorka je přesně ta postava, která k Petře Hřebíčkové sedí. Scénář je vtipný a zápletky uvěřitelné. Až by člověk zatoužil vidět maďarský originál a zjistit, jestli scénáristé přejímali i vtipy, nebo pouze základní rámce příběhu.

Po vizuální stránce se na seriál také dívá hezky. Obsahuje spousty nádherných záběrů na Prahu. A kreslené úvodní titulky jsou jen třešničkou na dortu. Jen mi celou dobu vrtá otázkou jedna věc. Jak to, že rozvedený otec tří dcer, který dělá plavčíka v bazénu s extrémně nízkou návštěvností, má exkluzivní dům v Praze? Že by vysoudil na své exmanželce v podání Jitky Schneiderové majlant?

Pokud byste měli letos začít sledovat jediný český seriál, měl by to být tento. Škoda jen, že se jedná o převzatý formát a česká seriálová tvorba nedokáže přijít s něčím originálním. No ale pokud by to mělo podobu Elišky a Damiána, tak raději ne.

Za mě lepší 3* z 5* a uvidíme, co pro nás připravily další díly.

PODÍVEJTE SE NA TO, POKUD: hledáte nějaký vtipný oddechový rodinný seriál.

NEDÍVEJTE SE NA TO, POKUD: je vám nesympatický muž v domácnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Seriál Táta v nesnázích

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz