Hlavní obsah

Cestujeme na vlastní pěst - Madeira

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: The Art of Travelling

Ponta de Sao Lourenco

Zaujalo Vás cestování po vlastní ose? Hledáte místo, kde bude krásná příroda? Madeira je odpověď

Článek

Madeira,

malý ostrůvek, který se nachází hluboko v Atlantském oceánu patřící k Portugalsku.

Doporučuji koupit letenku do Porta nebo Lisabonu a odtud na Madeiru. Cenově vychází letenka mimo hlavní sezónu (7 dní např. odlet z Vídně do Porta vychází na konci ledna na 1600 Kč na osobu. Z Porta na Madeiru za 1500 Kč. Celá cesta 3100 Kč/osoba.)

Madeira je nejlepší volba pro ty, kteří mají rádi přírodu. Můžete zde nasávat její vůni, přítomnost, nebo se vydat na x km dlouhé procházky vyznačenými cestami.

Madeiru jsme navštívili na konci ledna. Co se týká počasí - ostrov se dělí na jižní a severní část (doporučuji ubytování na jihu u Funchalu, ráno Vám bude u snídaně krásně svítit sluníčko) Na jihu 18 stupňů, slunečko. Na severu i 10 stupňů, spíše zataženo, občas prší.

Pokud se rozmýšlíte, kam vyrazit na přelomu ledna/února. Na jihu Madeiry najdete krásných (až) 19 stupňů. Půjčení auta k poznávání okolí je určitě jedna z  věcí, kterou doporučuji zařídit. Můžete samozřejmě cestovat stopem, autobusem. Nikdy se, ale nedostanete do míst, které jsou těmto druhům dopravy skryté.

Na Madeiře se nacházejí i vodopády, ty jsou vidět pouze ve vybraných ročních období, kdy více prší. Celkem se na ostrově nachází 11 vodopádů. Pokud máte zájem o vodopády volila bych období dešťů. Listopad - Únor.

Při projíždění madeiry vždy najdete něco, co Vás zaujme. Nás potěšily banánová pole, která jsou snad na každém kilometru a také krávy, které se pásly u každého místa s vyhlídkou. V severní části krávy chodí i volně, je třeba dávat si pozor na cestu.

Foto: The Art of Travelling

cow madeira

Madeira je propletená turistickými stezkami. Pokud máte rádi kilometrové trasy lesem, toto je to co hledáte.

Ubytování na madeiře mimo sezónu vyhází celkem pěkně. Vybírali jsme ubytování přes aplikaci AGODA.com

5 nocí pro dva vyšlo na 9800 Kč i se snídaní. Pokud se podíváte na portály Bookingu nebo Airbnb. Věřím, že najdete i lepší cenu. Při tomto druhu cestování je důležité přizpůsobit sebe termínu ne termín sobě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz