Hlavní obsah

Přeprodává Natálie Kočendová make-up z Číny? Jak to tedy je?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Nad Natálií se posledních pár týdnů slétají informace, že její milovaná kosmetika je pouze přeprodej čínského trhu. Je to tedy pravda? Po několika týdnech se vyjádřila..

Článek

Natálie Kočendová se proslavila jako česká miss, dále jste ji mohli zahlédnout v obou posledních řadách Love Islandu (pořad o hledání pravé lásky).

Natálie se před nedávnem rozhodla, že své síly a dosahy přenese do něčeho svého a rozjela vlastní značku make-upu.

NK nabízí rtěnky, lesky na rty, paletky očních stínů, řasenky i tělové balzámy. *Tělová mléka a vitamíny se prý vyrábí 100% pouze v ČR.

Přesuneme se k hodnocení produktů zákazníky.

Katastrofa , to si nikdo normální nemůže reálně koupit s tím,že čeká dobrý produkt 😅🤭
Majda
Já právě nechápu, že to někdo kupuje, protože i z jejích tipů na líčení na IG je vidět, že oční paletka není vůbec dobře pigmentovaná a lesk na rty lepí víc jak lepidlo.
Lenka
Koupila jsem si od ní lesk s tužkou . A taktéž jsem byla zklamaná
Jindřiška

Mnoho slečen si stěžuje na vysoké ceny kosmetiky, která postrádá pigmentaci. Například oční paletku koupíte s přirážkou jména Kočendová za 899, sledovala jsem více videí, kde beauty blogerky testují pigmentaci a velká většina doporučila zainvestovat o dvě stovky navíc a koupit si pořádnou paletku.

Ovšem zpět ke kauze kosmetiky z Číny. Je tomu opravdu tak?

Natálie dlouhé týdny mlčela a sdílela raději jiné kauzy, než aby reagovala na tu svou. Po zhlédnutí vyjádření bych pronesla slavnou větu českých influencerů, kteří se po měsíci vyjádří a čekají, že se na to zapomnělo tzv. „Musel jsem se poradit s právníkem.“

Foto: The Art of Travelling

Porovnání kosmetiky

Foto: The Art of Travelling

Porovnání kosmetiky

Natálie se včera vyjádřila k tomu, že chce ukončit šikanu, která se na ni valí ze všech stran a konečně nám sdělí, jak to tedy je.

Nikde jsem netvrdila, že jsme Česká výroba. Nikdy bych se neomezila pouze na tento trh, většina podnikatelů chtějí pro sebe jen to nejlepší a bohužel naše země je omezena sortimentem. Obchodního dodavatele mám z Evropy, s tím řeším design, složení a nepřišlo mi jako zásadní problém to, že má výrobu v Číně, protože 98% produkce je z Číny.
Natálie Kočendová

Co z toho plyne? Že v Česku nejsou schopní výrobci kosmetiky a kolem nás je málo zemí, které by to mohli zvládnout. Je samozřejmě nejlevnejší varianta vyrábět to v Číně. Toto by nebyl tak velký problém, kdyby Natálie nesdílela příspěvky o tom, jak lidé osočují její značku a LŽOU o jejím původu. Kdyby Natálie ihned reagovala s tím, že ano výroba je v Číně, ovšem testuje ji na sobě a za značkou si stojí, celá kauza mohla vypadat úplně jinak.

Nehledě na to, že výrobky, které se vyrábějí v Číně z 98% testují na zvířatech.. Toto mě z celé kauzy mrzí asi nejvíce. V Číně toto bylo do roku 2014 povinné a nevíme zda zrovna její dodavatel od tohoto ustoupil. Nebudeme zacházet do spekulací - tato informace není potvrzená spíše takové upozornění co se v Číně také stále děje.

Závěr?

Natálie po týdnech spekulací potvrdila, že její kosmetika je z Číny a stojí si za ní. Nás mrzí, že nevyužila okolní země k vytvoření kosmetiky, která má zásady. Na tuto skutečnost by se zřejmě nikdy nepřišlo, kdyby Kočendová pozměnila design produktu, nebo zakázala následný prodej tohoto designu dále.. Na AliExpressu se totiž vyskytují přesné kopie i se složením, kdy to vypadá jakože v ČR nalepí pouze samolepku NK a zboží odesílá koncovým zákazníkům.

Samotnou mě mrzí, že se Natálie nevyjádřila ihned A zbytečně čekala až kauza nabere extrémních obrátek. Je to ovšem její rozhodnutí stejně tak, jako spolupráce s Evropským dodavatelem, který přeprodává Čínu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Natálie Kočendová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz