Hlavní obsah

Viktor Sheen vyprodal O2 arénu a vydal nové album

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: The Art of Travelling

Populární rapper, původem z Kazachstánu. Ve svých textech používá nejvíce češtinu, objevuje se v nich výjimečně i ruština. Tu můžeme najít například v tracku 3 Kolesa. Vyprodal O2 arénu.

Článek

Viktor Sheen (15.08.1993 (30 let)) mladý talent, který na internetu působí od roku 2014.

První sloka textu písně 3 Kolesa:

Откуда ты знаешь меня?
даже я не знаю себя,
в моём стакане вода
а в твоём стакане правда
и ты очень хочешь её поменять,
да, ты хочешь её поменять,
но я лью всю правду на стол.
зачем она мне нужна

Odkud ty mě znáš?
Když ani já sám sebe neznám,
v mé sklenici je voda
a v tvé sklenici je pravda
a chceš ji pochopit,
ano, chceš ji pochopit,
ale já nalévám celou pravdu na stůl.
Proč to potřebuji?

Viktor příležitostně zapíná i herní streamy na platformě Twitch.tv, zde má přezdívku sheenviktor, zde má skoro 75 tisíc sledujících. Jeho streamy jsou převážně povídají, hraje minecraft a jiné hry.

Viktor se ve 3 letech přestěhoval z Kazachstánu do Česka. Vyrůstal na Kladně, jeho dospívání promítá v textech svých skladeb. V roce 2014 vydal společně s Renem Dangem album Projekt ASIA, které odstartovalo jeho kariéru.

Jeho další album, které vydával sám bez začlenění do labelu, dostalo název JUNGLER, na tomto albu se podíleli i členové Milion+.

V roce 2019 Viktor vydal jedno z nejpopulárnějších alb - Černobílej svět. Toto album začalo obrovský boom, skladba Až na měsíc má k dnešnímu dni na youtube 40 milionů přehrání. Můžeme to přirovnat například ke Karlu Gottovi, který se svou dcerou Charlotte vydal píseň Srdce nehasnou, tato skladba, jenž byla hitem posledních dvou Vánoc, má 81 milionu přehrání. Viktor tedy míří opravdu vysoko! Toto Album získalo ocenění platinové deska.

Na počest své rodiny vydal Viktor v roce 2021 album Příběhy a Sny. V roce 2019 se mu narodila dcera Viktorie.

Za svou devíti letou kariéru sesbíral Viktor spousty nominací a ocenění. Album „Černobílej svět“ bylo nominováno dokonce na cenu Anděl a následující deska „Barvy“ dokonce hned na dvě. V roce 2021 jej streamovací platforma hudby Spotify, vyhlásila jako nejposlouchanějšího českého interpreta.

Viktor nikdy moc nenavštěvoval rozhovory v televizních pořadech či rádiích, o tom proč se rozvykládal u youtubera Duklocka v jeho podcastu RECAST. Rozhovor proběhl v roce 2022.

Viktor zde zmiňuje, že v letech 2016-2019, kdy zažíval rychlý výstup k výšinám české rap scény, se mu začalo objevovat OCD (Výrazem obsese označují psychologové nechtěné, vtíravé, opakující se a neodbytné myšlenky, které se znovu a znovu vnucují do mysli člověka. Naproti tomu kompulze znamenají nutkavé, opakující se jednání či chování člověka.) a panické ataky. Viktor se považuje za intorverta, toto mu v začátcích dělalo velké problémy, jelikož nechtěl vystupovat na živo, toto se přeneslo do pozadí, jakmile si založil s dnes již manželkou rodinu.

Viktor letos pokořil další z milníků, když dne 12.10.2023 vystoupil společně s Calinem v O2 aréně, lístky na tuto akci byly vyprodány měsíce dopředu.

Viktor Sheen & Calin, nejposlouchanější čeští umělci na Spotify za rok 2022, které na platformě poslouchá 1,2 milionu uživatelů měsíčně, spojili své síly na desce ROADTRIP, která si zaslouží stejně velkolepý křest. Ten proběhne 12. října 2023 v největší hale v Česku – O2 areně. Chybět nebude jedinečný stage design, jaký se u žádné tuzemské show dosud neobjevil. Kromě věcí z nové desky zazní i největší hity obou interpretů. Vydejte se společně s Calinem a Viktorem Sheenem na jejich společný ROADTRIP.
Webové stránky O2 areny

Očekáváme další podobně velké koncerty, nejbližší plánovaný je každoroční MAJÁLES v Praze, Brně i Ostravě. Sheen i Calin potvrdili účast.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz