Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ve STAN asi zešíleli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: CNN Prima NEWS

Ačkoliv jsem nikdy nebyl nějaký super fanda hnutí STAN, tak jsem je i přesto vždy považoval za ještě docela rozumný politický subjekt. Zhruba asi týden před volbami do EU se ovšem zdá, že členové STAN úplně zešíleli.

Článek

Jako jakýsi definitivní bod zlomu lze označit vstup Nerudové do STAN a její následná debata s Filipem Turkem (Přísaha+Motoristé).


Tato debata nebyla nějak super povedená pro nikoho z účastníků (to bohužel platí i pro moderátorku), ale byla extrémně nepovedená pro Danuši Nerudovou, která nasadila stejnou taktiku jako v prezidentské volbě - něco říct a smát se jako měsíček na hnoji. Což není úplně vhodná taktika, zvláště když člověk na druhé straně zmíní, že mu zemřela maminka.


Kromě toho jsme od Danuše mohli slyšet i chválu na komunistickou Čínu a na to, jak plánuje být super ekologická (ve skutečnosti Čína na nějakou ekologi s prominutím kašle a otevíra jednu uhelnou elektrárnu za druhou), nebo jak nás migrační pakt ochrání před tím, abychom dopadli jako Francie či Německo. Vzhledem k tomu, že v rámci paktu má ČR v případě potřeby v rámci „solidarity“ přijmout migranty, nebo si koupit regulérní odpustky za nepřijetí, tak úplně nechápu, jak to situaci ČR pomůže (oproti stavu před přijetím paktu).


To, že dle Nerudové není normální mít doma něco s hákovým křížem, raději jako amatérský historik nechám bez komentáře.


Zajímavé bylo sledovat následky této debaty na sociálních sítích. Zatímco většina lidí Nerudovou za její výkon těžce kritizovala (nebo alespoň s ním byla nespokojená), tak tu byla i část lidí, která Nerudovou a její výkon oslavovala jako totální vítězství a to nejlepší, co zde v naší politické historii bylo (+ k tomu útoky na politickou konkurenci, tak neprofesionálním způsobem, že i Babiš by se pravděpodobně za takovouto (ne)úroveň upřímně styděl). Z nějakého důvodu bylo 99% těchto lidí z hnutí STAN.


To, že často i voliči STAN jsou s chováním členů STAN a výkonem Nerudové znechucení a zklamaní, očividně Rakušana ani Nerudovou netrápí, protože zklamat před volbami vlastní voliče, je úplně to nejlepší, co může jakákoliv politická strana či hnutí udělat.


PS: Volič má být svojí stranou zklamán až po volbách (zdravím ODS/SPOLU).


Na závěr mi dovolte citovat pana ministra vnitra Rakušana… „A co se ve skutečnosti stalo? Nic.“


Nic - to je přesně to, co může zůstat za pár let ze STAN, bude-li pokračovat stejným způsobem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz