Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nastává konec? Čím dál víc mladých nechce mít děti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://freepik.com

Ilustrační foto

„Dítě? Tak to ani náhodou!“

Článek

Všimli jste si, že poslední dobou chce čím dál tím méně mladých lidí mít děti? Myslíte, že je to tím, že se snižuje počet plodných a zdravých žen? (Důvodem, proč se snižuje počet plodných žen může být, že už dnes naštěstí nemusíme skrývat svojí sexuální orientaci a můžeme se identifikovat.) To je dost dobře možné, ale podle mě to má i jiný důvod.

Viděli jste někdy v poslední době nějaké dítě? To je naprostá hrůza. Dnes už je v normě, že čtyřleté dítě neumí mluvit nebo si samo dojít na záchod. Taktéž je v normě, že dneska děti nemají respekt k rodičům a neposlouchají je (proč asi?), toho si můžete všimnout například v MHD nebo v obchodech.

Co se to děje s dnešní výchovou? Dítě si samo vybírá co bude dělat, dítě má dělat jenom to, co ho baví…

Takže když ho nebaví jít samo na záchod, tak to nemusí dělat? Když ho nebaví mluvit, učit se výslovnost, tak to nemusí dělat? Když ho nebaví se samo obléct, tak to nemusí dělat… Jó, jasně, oni ho to ve školce naučí (na to ve školce totiž všichni čekáme, abychom vaše děti učili základní sebeobsluze, kterou mají už dávno umět).

Je nyní trendem takové nepsané pravidlo, že na dítě se nemá křičet, nemá se do ničeho nutit. Ale podívejte se, jak takové děti vypadají, jak se chovají? Takové děti bych slušně nazvala rozmazlenými (zlobí jako čerti a ještě k tomu nedovedou ani základní sebeobsluhu).

Vídám takové děti dnes a denně a považuju to za jeden z hlavních důvodů, proč čím dál tím víc mladých nechce mít děti. Jednoduše díky těmto dětem, jejichž matky si myslí, že jsou stvořitelky světa a mají vše dovoleno, získáváme my mladí absolutní, řekla bych až odpor k dětem.

Proč? No protože vídáme každý den všude kolem vzteklé, protivné, rozmazlené děti dělající příšerný hluk, kterým jejich rodič ani nevynadá, jelikož dnes už se dítě snad ani nesmí vychovávat, za vše vás někdo odsoudí.

Dalším důvodem může být to, že se ženy snaží prosadit, mít kariéru, vydělávat spoustu peněz. Tradiční rodinný model ženy a matky v domácnosti už je zastaralý, to už vídáme maximálně tak na sociálních sítích u některých influencerek, které to hrají pro peníze.

A posledním důvodem může být dozajista pohodlnost. Ano, je to tak, dnešní generace je velmi pohodlná a mít dítě je pro ně otrava. Všude jezdit autem, všechno mít automatické nebo robotické a o to víc jsou všichni líní.

Tak co myslíte, nastane konec? Přestaneme časem děti plodit úplně?

Anketa

Plánujete mít děti?
Ano, plánuji, děti mám moc rád/a.
24,8 %
Zatím neplánuji.
14,3 %
Ani náhodou, nesnáším děti.
60,9 %
Celkem hlasovalo 105 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz