Hlavní obsah
Rodina a děti

Pro děti slovo láska rovná se ČAS, který jim věnujete!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Nejlepší den v životě.

Článek

Nedávno jsem četl krásný příběh.

Jeden starší pán šel na půdu svého domu něco hledat. Na půdě objevil velkou krabici se starými poznámkami a knihami. Jednou z knih byl i jeho vlastní deník, který si psal před lety. Posadil se na krabici a  procházel zašlé zápisy a dobře se nad některými pobavil. Narazil na starý zápis z období asi před 30 lety, kdy byl jeho syn ještě docela malý.

Zapsáno to bylo asi takto. Byli jsme s mým sedmiletým synem rybařit v blízké zátoce. Celý den byl pěkný, svítilo sluníčko, ale jinak to byla docela nuda, vůbec se nám nedařilo, nic jsme nechytili a tak jsme po celém dni šli zpět úplně bez úlovku. Byl jsem z toho docela zklamaný, chtěl jsem domů přinést rybu a šli jsme s prázdnýma rukama. Starší pán se zasmál a představil si, jak ten den asi vypadal. Krásná vzpomínka.

Pak si ale vzpomněl, že i jeho syn si vedl svůj dětský deník. Říkal si, jestli najde zápis ze stejného dne. Sešel dolů a hledal deník synka, věděl, že ho měl schovaný někde v knihovně. Za chvíli ho našel. Vyhledal stejné datum a četl, co bylo napsáno dětskou rukou.

DNESKA JSME BYLI S TÁTOU CELÝ DEN NA RYBÁCH, POŘÁD JSME SI POVÍDALI, HRÁLI A VRÁTILI JSME SE DOMŮ CELÍ MOKŘÍ, ALE ROZESMÁTÍ.

BYL TO MŮJ NEJLEPŠÍ DEN V ŽIVOTĚ.

Chlapec vnímal celý den strávený s tátou jako velkou odměnu, věděl, že jsou spolu a bylo pro něj zcela podružné, jestli něco chytili.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz