Hlavní obsah

Letem českým politickým světem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

O politickém slinění a slovními průjmy Čáry, máry – Fuk!!

Článek

Letem českým politickým světem

O politickém slinění a slovními průjmy

Čáry, máry – Fuk!!

Čáry, máry a fuk a je tu nový vládní rozpočet na rok 2025. Čarovná hůlka vládní koalice Spolu vykouzlila prý nejlepší možný rozpočet. Rozpočet, ve kterém se uplatnila i řada finančních a rozpočtových triků. Rozpočet, který je pod značnou kritikou opozičního stranictví i české veřejnosti. V podstatě není „zaděláno“ na lepší časy, ale na další pokles životní úrovně a sociálních jistot obyvatelstva.

Čáry, máry – fuk a zřejmě tu brzy bude nová vláda. Volební urny – těšte se!

Svatá vládní čtveřice

Představuje se svatá vládní čtveřice předsedů koaličních stran. Svatí, bezúhonní politici milovaní davy příznivců! Svatí mučedníci české demokracie, kterým nevěčný lid nasazuje klaunskou místo světecké záře za tolik dobročinných skutků pro nevděčný lidský plebs, který jim závidí zasloužené navyšování platů.

Místo přání politické nesmrtelnosti šlápnutí do huby! Místo trnové koruny šaškovskou čepici!!

Jásot

Jásot, všude jásot! Všichni jásejte a tleskejte radostí. Naši vládní „osvícenci“ nám prý darovali a schvalují nový nejlepší rozpočet za poslední léta na rok 2025. Prý nám budou z nebe padat jitrnice a jelita do našich nenasytných hubiček. Prý s touto vládou se budeme mít nejlépe na věčné časy!

Někde z dáli se ozvalo: Jděte “ k šípku.“

Politický iluzionismus

Drahota, drahota prý neexistuje. Životní úroveň občanů prý neklesá, inflace prý neexistuje, nárůst platů politické elity je prý samozřejmost. Političtí vládní lidští iluzionisté sundejte si své „růžové brýle“ z očí a vezměte nákupní košík do svých paciček!! Životní občanská realita je jiná, než jak se jeví z piedestalu politické moci.

Můžete si třeba koupit máslo za pouhých sedmdesát korun!

Z poslaneckých lavic

Z vládního piedestalu najednou spadli poslanci do opozičních řad. Najednou prý jsou v opozici lepší a horší lidé. Padlí političtí andělé najednou začali kritizovat, že při rozpočtovém jednání nebyli přítomní vládní ministři, jako by léta neseděli a nepřátelili se s vládními a koaličními poslanci a nechovali se sami přezíravě k tehdejší opozici. Je možno klást otázku, kde je politická korektnost mezi bývalými politickými přáteli v období politické nepohody. Proč ve sněmovně najednou existují lepší a horší poslanci a proč existuje v demokraticky zvolené sněmovně rozdělování na lepší a horší lidi, když všichni dostali důvěru a byli řádně zvolení v demokratických volbách. Proč v opozičních řadách najednou vzniká kádrování na lepší a horší opozičníky, i když jsou programově rozdílnou opozicí. Najednou „političtí padlí andělé“ osobně a politicky prskají a sliní na všechny strany. Najednou je zapomenuto objímání s vládními oligarchy (jak byli bývalí přátelé nazváni). Najednou tu jsou lidé osobně a politicky lepší a horší.

Kde zůstala politická kulturnost a korektnost? Česká demokracie jen může plakat!!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz