Hlavní obsah
Umění a zábava

Love Island a další reality shows, které (ne)obohatí váš život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: Pexels

Reality shows

Too Hot To Handle, Love is Blind nebo Singles Inferno? Jste připraveni vstoupit do světa reality shows, ale nevíte, co si dřív pustit? Nabízíme malou ochutnávku, která vás rozhodně namlsá.

Článek

Už je to nějaký ten pátek, co se k nám, devadesátkovým pamětníkům, dostaly zárodky reality shows v podobě VyVolených, BigBrothera a nadčasových hlášek vzniklých z Rande Slávka Boury nebo farmářů lačnících po farmářce. Každopádně touha po sledování real life love stories přetrvává.

A v poslední době se s nimi, nejen na Netflixu, doslova roztrhl Amorův pytel. Cíl je jasný. Vytvoříme ideální prostředí pro mladé, nadržené samce a samičky, aby se mohli zamilovat a najít svoje happily ever after.

Paradoxem je, že tahle premisa je úplně vedle. Reálně totiž 95 % účastníků těchto shows lásku nenajde. Nejen, že nejsou emočně a mentálně připraveni ji najít, nikdo z nich ji ani přímo nehledá. A proč se tedy do soutěží hlásí? Možnost stát se přes noc celebritou, nabrat lajky na Instagramu a propagovat nové tenisky, které dostanou zadarmo.

Sofistikovanou lovestory á la Pýcha a předsudek nečekejte, to už spíš píchání a předsudky. Tedy slovy jednoho nejmenovaného účastníka: „Už jen fakt, že jsme tady, svědčí o tom, že nejsme ty nejostřejší tužky v penále.“ To je však úplně v pořádku, pokud se nekoukáte s očekáváním, že je láska jejich hlavní motiv. Ten skutečný je totiž docela jiný, a tím je drama.

A z jakých pikantností můžete vybírat?

Love Island

V Česku pravděpodobně nejprofláklejší show, a to díky tomu, že jako jedna z mála nabízí české účastníky. Podmínka je jednoduchá. Ve vile se účastníci udrží jen tehdy, když si najdou vztah, který vydrží nápor tzv. sexbomb (bombshells). Tedy nově příchozích, obdobně sexy, pozornost hledajících lidí, kteří mají za úkol mnohdy povrchním vztahům rozhodit mířidla. Love Island má mnoho zahraničních obdob. Když budete lačnit po dalších, doporučujeme případně australskou verzi před tím, než rozkliknete britskou.

Singles Inferno

Jedná se o takový Love Island pokorejsku. Korejský holky a kluci jsou vrženi do pekla v podobě tropického ostrova s bungalovy, kde hledají spřízněnou duši. Pokud byste skupině lidí do 25 let nevysvětlili, jak se dělají děti, mohli by to být právě účastníci Singles Inferna. Namísto těžkého pettingu v první půlhodině, jak to známe z jiných reality shows, si účastníci posílají zamilovaná psaníčka jako Málek a Říhová z 5.C.

Vzájemné zalíbení pak poznáte chichotáním a tleskáním ručičkami. Je to rozkošný. Když dojde k zalíbení, mohou se dostat z „pekelného“ ostrova na noc do ráje, tedy přepychového hotelu. Tam si místo tuřínů z ostrova mohou objednat půlku hotelového menu přímo na pokoj a pokračovat v navazování lásky.

Naked Attraction

Tahle britská perla nikoho nenechá s pusou zavřenou. Účastník si vybírá partnera na základě jeho nahého zevnějšku. Bere to odspoda, a to doslova. Pět nahých lidí se ukrývá v barevných boxech. Ty se před očima hlavního účastníka, který s moderátorem vybírá partnera jak v krámě na maso, postupně otevírají.

Když si konečně jednoho vybere, potom co má v posledním kole účastník v boxu poprvé možnost promluvit, svléknou se oba a následně vyrazí na rande. Tam většinou zjistí, že si překvapivě nemají co říct a s láskou je konec.

Dated and related

Účastníci této reality show jsou dvojice tvořené sourozenci. Ti si navzájem vybírají nejvhodnější partnery. A tak se klidně může stát, že si dvě ségry najdou dva bráchy a bude to úplně normální. No incest here!

Paradoxem je, že se bratři často ke svým sestrám chovají ochranářsky, rozuměj patriarchálně – „Já to tady všechno ozkouším, ale ty se nenech napálit nějakým, který chce jen jedno“. A jakého partnera by sourozenec vybral vám?

Too Hot to Handle

Můj osobní favorit. Jako jediná si totiž klade za úkol přeučit povrchní účastníky a pomoci jim nacházet hlubší pouta. Aby se netvořily pouze povrchní vztahy založené na atraktivitě a sexu, vše má na starosti lávová lampa s duší Alexy. Ta všem účastníkům zakáže oddávat se něžnostem, nebo spíš orgiím. Dokonce je schopná ty nepoddajné, co touží jen po radovánkách, z rajské zahrady vyloučit.

FBOY Island

Aby se Netflix nemusel jako jediný stydět, přichází s bizarními reality shows také HBO. Třem sličným slečnám nabídne přes dvacítku jinochů, z nichž někteří se identifikují jako tzv. badboys (fuckboys) a ti druzí jako good guys (friendzoners).

Slečny pak mají použít svoje rozlišovací schopnosti k tomu, aby našly toho pravého, tedy ideálně good guye. Když ale vyberete ty, pro které je na prvním místě neustálé hledání pozornosti, nemůžete čekat zázraky. Jakmile začnou rychle vypadávat good guys, tak víte, kam to celé spěje.

The Circle

V téhle futudrámě každý účastník v jednom hotelovém pokoji komunikuje s ostatními skrz televizi. Může být buď sám sebou, nebo si vytvořit líbivější alterego. Cílem je najít si spojence a přesvědčit ho o tom, že on či jeho alterego si zaslouží být zvoleno vítězem. Takové „Kdo přežije online“ nebo spíš „Kdo se prolže do cíle, ten vyhraje.“

Love is Blind

Snaha dokázat, že na vzhledu nezáleží. Partnera vám má určit hlas vašeho srdce. V praxi to vypadá tak, že s potenciálním protějškem komunikujete skrz zeď. Když pak zeď požádáte o ruku, objeví se vám partner ve své celistvosti. Co si budem, počáteční nadšení opadne a začíná horská dráha problémů. Na vzhledu možná nezáleží, ale na emoční nevyspělosti účastníků ano. Láska je někdy nejen slepá, ale ještě k tomu občas trochu natvrdlá.

Ultimatum

Váš partner je horlivý do ženitby, ale vy ne? Vítejte v Ultimátu. Páry udělají po pár dnech škatulata a otestují sílu vztahu. Když to pak rozjedou s někým jiným, kdo je ve vztahu podobně na vážkách, přijde tvrdé ultimátum. „Nejsem ready, sorry jako.“

Perfect match

Když pejsek a kočička vařili reality show dort, uplácali tohle. Všichni odpadlíci, neschopní najít lásku v ostatních reality shows, byli hozeni do jednoho pytle, aby ukázali, že jsou neschopní najít ji i podruhé.  A jak tomu v reality shows bývá, kromě neschopnosti poučit se ze svých chyb, prokážou svou hlavní superschopnost. A tím je způsobit drama!

Milf manor

Přijde vám párování mladých mužů s vyzrálými ženami jako špatný nápad? Co teprve, když chlapci přijdou na to, že jednou z účastnic je jejich vlastní matka? Zbrusu nová reality show, aneb návrat do matky vás před létem rozhodně pořádně rozpálí!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz