Hlavní obsah
Lidé a společnost

Manželé Warrenovi pomohli mnoha lidem před duchy a démony v jejich obydlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: TheDigitalArtist, www.pixabay.com

Paranormální aktivity známe především z filmového prostředí. Někteří lidé však tyto jevy zažili na vlastní kůži. Najít pomoc bylo jediné, co mohli.

Článek

Kdo rád kouká na filmy, které obsahují příběhy o paranormálních aktivitách, určitě někdy zapřemýšlel, zda něco takového opravdu neexistuje. Další část lidí to vnímá jako nesmysl a věří, že nic takového neexistuje. Existuje spousta videí, ale jsou opravdu skutečná? Lidé, kteří něco takového zažili jsou zcela jistě jiného názoru.

Ed a Lorraine Warrenovi byli členové katolické církve. Jejich svatba proběhla v roce 1945 a v roce 1946 se jim narodila dcera Judy. Manželé věřili, že démoni posedli především lidi bez víry. Ed, který se považoval za démonologa, byl válečný veterán a autor několika knih, které byly především založené na jejich případech. Lorraine byla jasnovidka a médium, které dokázalo komunikovat s duchy.

Ve svém domě měli „muzeum“, kde uschovávali všechny předměty, které byly „posedlé“. Asi nejznámějším předmětem je známá panenka Annabelle. I přesto, že panenku několikrát vysvětil kněz, dle Lorraine v ní zlá energie zůstala. Proto zůstala uzavřená ve skříni. K této panence byl zpracován i film, který se snažil poukázat na terorizování rodiny touto panenkou. Panenka však v reálu vypadala zcela jinak, než jak ji známe z filmu.

Lidé, kteří si manžele zavolali na pomoc, se většinou dočkali svého klidu, když se manželům Warrenovým podařilo domov od zlého vyčistit. Někde bylo dle manželů zlo tak silné, že se jim démona vyhnat nepodařilo. To se třeba nepovedlo u rodiny Perronových. Paranormální aktivita se začala odehrávat ihned po jejich nastěhování do domu. Zpočátku ji ale nikdo moc neřešil. Postupně však tato aktivita začala nabírat na síle a rodina začala krom zvuků vídat i duchy. Carol Perron neváhala a zjistila si o jejich novém domě informace. Zjistila, že v okolí i přímo v domě došlo k několika úmrtím. Rodina nakonec dům prodala a přestěhovala se jinam.

Jedna z jejich dcer pak popsala situaci, kdy během jedné seance, kdy byla její matka Carol Perron posedlá duchem, mluvila cizí řečí. Hlas, který vycházel z jejích úst, nebyl její. Popsala, jak židle, na které seděla se najednou vznesla a její matka byla vymrštěna přes celou místnost. Zní to až neuvěřitelně a pro mnoho lidí je to celé výmysl dítěte. Jak to tenkrát bylo, však nikdo z nás posoudit nemůže.

Paranormální jev se dá většinou racionálně vysvětlit. Může za něj například vítr, světlo a hra stínů. Některé vysvětlit nejdou. Třeba takový pohyb předmětu, který by se hýbat vůbec neměl. Tak jako ve starých domech může vrzat schodiště nebo někde na půdě foukat vítr. Vše dohromady pak může působit strašidelně.

Říká se, že kočka dokáže vnímat duchy. Když je v místnosti nějaká negativní energie, kočka v ní být nechce. Pokud vidí duchy, může z ničeho nic začít syčet. Jako majitelka koček mohu jen říct, že kočky opravdu mohou z ničeho nic začít koukat do temného místa. Většinou ale vidí nebo slyší něco, co my nevnímáme. Jak to ve skutečnosti je, nebo není, nedokážu zodpovědět.

Anketa

Věříte na přítomnost duchů a démonů?
Ano, určitě něco takového existuje.
9,1 %
Ano, jsou věci mezi nebem a zemí, o kterých ještě nic nevíme.
77,3 %
Ne, je to nesmysl.
13,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 22 čtenářů.

Zdroje:

http://nadprirozeno.cz/index.php/ed-and-lorraine-warrenovi/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Edward_a_Lorraine_Warrenovi

https://eurozpravy.cz/magazin/237665-neuveritelni-manzele-warrenovi-jaci-byli-demonologove-kteri-inspirovali-radu-hororu

https://www.rexter.cz/rubriky/zajimavosti/paranormalni-jevy-v-cesku-svedci-a-dokumenty-online_150.html

https://www.extra.cz/skutecny-pribeh-v-zajeti-demonu-rodina-perronova-v-duchy-zamorenem-dome-prozila-peklo

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz