Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Zaměstnání, brigáda aneb proč se musíme honit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Elevate, www.pexels.com

Každý měsíc nám odcházejí různé platby. Ať už hypotéka, poplatky za energie, účet za telefon a další nutné platby, které nepočkají. Někdy je toho tolik, že si k hlavní práci musíte vzít brigádu.

Článek

Není málo těch, co mají závazky, které se měsíčně šplhají na poměrně dost vysoké částky. Máte své zaměstnání, kde máte alespoň nějakou jistotu. Dostáváte mzdu pravidelně, odpracujete si určité množství hodin a jste tam relativně spokojeni. Vaše výplata je průměrná, a tak maximálně pokryje vše nutné výdaje. Partner, nebo partnerka jsou teda ti, kteří platí vše ostatní.

Asi každý z nás, kdo chodí pravidelně nakupovat, ví, kolik stojí takový nákup. Za běžné potraviny člověk platí astronomické ceny, a to nemluvím o tom, pokud potřebujete nakoupit drogistické zboží. Takový menší nákup, kde máte na uvaření oběda a max večeře stojí někdy i dva tisíce. A když si spočítáte, kolik dní má měsíc, tak máte druhou průměrnou výplatu poměrně rychle pryč. Rodiny, kde jsou děti to mají ještě složitější.

Tak jak to dělat a nekrást? Brigáda. Dá se vzít k hlavnímu zaměstnání a něco si přivydělat. Pokud si budete chtít udělat nějaký finanční polštář, tak už se musíte ohánět. Nikdy nevíte, zda onemocníte a pak to s domácím rozpočtem může silně zahýbat. Brigáda se dá najít v podstatě velmi snadno. Ovšem, pokud jste zaměstnanec, který dělá od pondělí do pátku, tak to máte zase o něco náročnější. Ti, co dělají na směny, si to určitě mohou zorganizovat lépe.

Je i spousta maminek, které musí brát i více brigád, protože by nebyly schopné uživit sebe a dítě. Každému, kdo se rozhodne si k zaměstnání vzít ještě brigádu, obrovská poklona. Většinou se jedná o velmi náročný proces. Někdo si navíc bere noční směny a tím si kompletně rozhodí organismus. Jak dlouho se toto dá zvládat? Jak moc to ovlivňuje zdraví?

Když to člověk vezme kolem a kolem, tak už tolik času trávíme v zaměstnání. Snažíte se vydělat a mnohdy to ani tak nestačí. Času moc nezbývá, ale co se dá dělat. Účty nepočkají a platit se musí. S brigádou ke stálé práci si seberete ještě více času. Už nebudete mít čas na své koníčky, relax a dostatek odpočinku pro tělo. Začnete být víc a víc unavení a můžete pak začít dělat chyby. Navíc pokud pojedete z noční a budete unaveni, můžete být rychle účastníkem dopravní nehody.

Každý by měl zhodnotit, co je v jeho silách a co je reálné zvládnout.

Anketa

Musíte mít k zaměstnání ještě brigádu?
Ano, musím chodit do dvou prací.
0 %
Ne, vystačíme s průměrnou mzdou.
100 %
Ano, mám víc jak dvě práce.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz