Hlavní obsah
Aktuální dění

Od 01. 02. 2024 plně nahradila trolejbusová linka 58 autobusovou linku 140

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Veronika Krausová

Trolejbus SOR TNS 18

Autobusovou linku 140 (Palmovka - Čakovice - Miškovice) plně nahradila trolejbusová linka 58.

Článek

Dne 01.02. od začátku denních linek plně nahradila trolejbusová linka 58 autobusovou linku 140. Projekt, který začal na začátku podzimu 2017, se již sral realitou. Linka 58 má stejnou trasu jako její předchůdkyně linka 140, akorát s tím rozdílem, že nástupní zastávka již není na autobusovém nádraží, ale na tramvajové zastávce v ulici Zenklova a má i zastávku (směrem Čakovice - Miškovice) Libeňský zámek. Poté již pokračuje jako původní linka 140. 

Na lince 58 zatím jezdí mix jak trolejbusy, tak ještě autobusy, protože má DPP zatím ve vlastnictví 7 z 15 parciálních trolejbusů českého výrobce z Libchav: SOR TNS 18. Autobusy budou jezdit i na nočních linkách. Provoz parciálních trolejbusů (50 % trasy jede na troleje a dalších 50 % na baterie, které si nabíjí na konečné na Palmovce) slibuje ekologický a tichý provoz.

Linka 58 má stejný JŘ jako linka 140. Na této lince jsou vidět i 2 parciální trolejbusy Škoda 38Tr Solaris (resp. SOLARIS TROLLINO 24), které musí najet celkem 15 000 km (od prosince i s cestujícími), aby pak tento typ trolejbusů mohl od března začít jezdit na trolejbusové lince 59 (současná 119). Oba Solarisy Trollina jezdí: Palmovka - Trutnovská (kde se hned otočí a jede zpátky) - Letňany. A takto to střídá. Na rozdíl od SORek TNS 18 má na konečné na Palmovce pouze 2 minuty pauzu. Tak uvidíme, jestli je nasadí na linku 59 už 01.03. nebo někdy v průběhu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám