Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Návod na šťastný vztah, kterým je lepší se neřídit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Veronika Kučerová

„Pusinko pocem, ukaž se,“ uslyším, když míjím dvojici mužů. Nenech si to líbit, volá můj vnitřní hlas. Jenže já se zoufale nerada dostávám do potyček s cizími lidmi. Bojím se, že mi dojdou slova, a tak se rozhodnu věnovat jim alespoň zlý pohled.

Článek

Většinou to nezafunguje.

Otáčím se, nos nakrčený, mezi obočím se mi rýsuje zlostná vráska. A pak je uvidím, jak se mazlí se štěnětem anglického buldoka.

Jenže ne vždycky je podobný komentář mířený na psa. Stejně jako hulváti na ulici mě dokážou spolehlivě rozohnit články na internetu, které radí ženám, jak se chovat, aby je partneři neopustili. O to hůř, že je píší ženy.

Nedokážu odhadnout, do jaké míry se jimi čtenářky skutečně řídí. Hledají pomoc, místo toho dostanou návod, jak potlačit vlastní osobnost i potenciál. Je to skutečně ta nejlepší cesta, jak zachránit vztah?

Na jeden takový článek jsem nedávno natrefila. Pojednává o tom, co dělat a nedělat, aby vaše polovička nekoukala po opačném pohlaví s „jiným záměrem než potěšit oko“. Protože jestli vás začne podvádět, můžete si za to sama! Nedržela jste se totiž následujících pravidel.

  1. Dělejte vylomeniny a probuďte v sobě spontánní dívenku. Nevím přesně, co to znamená, ale večer zkusím na manžela vysypat krabici cereálií.
  2. Nežárlete, omrzíte tím muže rychleji. Z toho vyplývá, že ho tak jako tak omrzíte, záleží jen na vás, jak rychle to bude.
  3. Nesnažte se zkombinovat kariéru s péčí o rodinu a vlastními potřebami. Jinými slovy i když jste ve své práci fakt dobrá, v zájmu domácí pohody předstírejte, že neumíte počítat.
  4. V ložnici se věnujte i jiným činnostem, než je koukání do mobilu. Tady si nejsem úplně jistá, jestli se tím myslí sex, nebo domácí práce.
  5. Zapomeňte na přirozený vzhled a pohodlné oblečení. Než si lehnete do postele, koukejte vypadat minimálně jako Keira Knightley nebo aspoň Ludvík XVI.

Pokud žijete s mužem, který by takové chování ocenil, dovolím si přidat ještě jednu radu. Odejděte od něj.

Keep calm a mazlete štěňátka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz