Hlavní obsah
Prezidentské volby

O rozverném chování tiskové mluvčí Petra Pavla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Markéta Navrátilová (se souhlasem)

Petr Pavel je státník každým coulem, důstojný, reprezentativní. Rozverné chování jeho tiskové mluvčí působilo - navíc v porovnání s jeho úspornými emocionálními projevy - neprofesionálně až nepatřičně.

Článek

Okamžitě se strhla lavina hejtů na její hlavu. Hanba! Vyměnit! Ráda bych připomněla heslo právě zvoleného prezidenta: Hlavně v klidu.

Celé je to trochu úsměvné, protože stačilo tak málo. Pozvat, poděkovat, vyzvat novináře.

I já mám nachystanou svou oscarovou děkovnou řeč, přestože ji pronáším jen ke svému odrazu v zrcadle, a proto nevěřím, a že by si Markéta Řeháková ráno řekla: Hm, všechny průzkumy tvrdí, že můj šéf vyhraje volby. Tiskovku budou sledovat miliony lidí, kašlu na přípravu, budu improvizovat!

Bum. Síla okamžiku. Radost. Dojetí. A totální vypadnutí z role. Jenže nejste Natalie z Lásky nebeské, aby vám diváci fandili, když panikaříte, ale mluvčí nastávající hlavy státu. Smolíček.

Přece by se s tím měla ze své pozice umět popasovat!

Jasně, měla.

Ale stejně jako se oba prezidentští kandidáti v průběhu celé kampaně snažili více či méně úspěšně přesvědčit voliče, že jsou taky jenom lidi, pojďme stejnou optikou nahlížet i na tohle klopýtnutí.

Osobně doufám, že dostane příležitost ukázat, že je pro svou funkci dostatečně kompetentní. Nebude to mít snadné. Ale dokážu si představit, že si ji Petr Pavel vezme bokem a řekne: Spolu to zvládnem.

Keep calm a hodně štěstí!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz