Hlavní obsah
Lidé a společnost

Japonci vymysleli lék na osamělost - mazlírny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash (autor Alessio Ferretti)

Na seznamování se Japonci kvůli práci nemívají čas. Na vině může být i přílišná plachost nebo neúměrně vysoké nároky. Proti nedostatku láskyplných fyzických kontaktů bojují prostřednictvím mazlíren.

Článek

Jak se ví, projevy lásky jako je hlazení, objímaní, mazlení lidé ke svému životu potřebují. Dělá je to šťastnější. Čas a doteky s blízkou osobou způsobují, že se v těle uvolňuje oxytocin neboli hormon lásky.

Japonci, kteří jsou velmi orientováni na svou kariéru, prakticky nerandí. To vede nejen k nedostatku sexu, ale také k nedostatku láskyplných projevů. Není divu, že se pak mnozí cítí osaměle. Ten nedostatek sexu se po celém světě už od nepaměti řeší návstěvou prostitutek. Ale co ta emoční stránka věci? Každý občas potřebuje obejmout či pohladit. A tak se už v roce 2012 otevřela v Tokyu první „mazlící kavárna“. V této mazlírně je na výběr ze sedmi kójí, ve kterých je postel plná plyšáků, srdíčkové polštáře, hračky a zastíněné lampičky. O příjemné pocity zákazníků se zde starají ženy ve věku od 17 do 25 let oblečeny do pyžam či roztomilých kostýmů.

Poskytované služby jsou čistě na platonické bázi. Sexuální náznaky jsou zakázány. Za příplatek si zákaznici mohou vyžádat např. hlazení po vlasech nebo dlouhé dívání do očí. Ale služby to nejsou zrovna levné. U zákazníků však slaví úspěch, neboť počet takových mazlíren postupně stoupá. Jedna vznikla dokonce i pro ženy.

Anketa

Měly by mazlírny úspěch i u nás?
Ano
81,8 %
Ne
18,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11 čtenářů.

Najdou i jiné země při „léčbě“ lidské osamělosti v Japonsku inspiraci? Dočkáme se něčeho podobného i u nás? Vždyť svět je plný osamělých lidí. V dnešní době není snadné se fyzicky seznamovat. Lidé tak často činí přes různé seznamky na internetu, nebo sociální sítě, ale málokdy to dopadá dobře. Virtuální svět je jiný než realita. Možná že i stoupají naše nároky na potenciální partnery. Konzumní styl života se postupně přelívá i do vztahů. Když něco nefunguje, nemíváme potřebu to opravovat, prostě to nahradíme. Rozchody se dají vyřešit pouhou jednou SMS. Z velké vybíravosti a neochoty se přizpůsobit vzniká problém jménem osamělost. Možná dospějeme do fáze, kdy partnerské vztahy úplně zavrhneme a v případě potřeby bližšího kontaktu si prostě zajdeme do mazlírny.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz