Hlavní obsah
Věda

Vidlák se nechá opít molekulárním vodíkem. A co ty? (2. díl)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay, Gerd Altmann

Byl to ten slavný den, kdy k nám byl zaveden… molekulární vodík! Významná událost pro každého Čecha, Moravana a Slezana v učebnicích dějepisu schází. A proč zázraky šíří jen MLM obchodníci?

Článek

Druhý nejdůležitější příchod do zemí českých

Božská vodíková voda představuje pro naše těla to samé co křesťanství pro naše duše. A zatímco o příchodu Cyrila a Metoděje víme mnoho, učíme se o nich ve škole a připomínáme si je každoročně na počátku prázdnin, příchod molekulárního vodíku do Česka je skryt v mlze historie. Kde jsou slavní historici a badatelé, aby odkryli nánosy prachu ze starých kronik a powerpointových prezentací a poučili nás o tomto slavném okamžiku českých dějin?

Přestože Vidlák není historik, rozhodl se z dochovaných fragmentů rekonstruovat dávný příběh obchodní odvahy a prvních vydělaných peněz. Každému musí být jasné, kde hledat počátek obchodního využití molekulárního vodíku. Ano, je to kontinent, který Evropě již daroval kukuřici, dýně, fazole, brambory a tabák. A ve 21. století přidal i molekulární vodík. Hurá do Ameriky!

Počátek SevenPoint2

Píše se rok 2011 a ve Spojených státech je založena společnost s podivným názvem SevenPoint2. Podivným pouze na první pohled. Nejedná se totiž o druhou verzi společnosti SevenPoint. V názvu je skryto číslo 7.2 (point je anglicky tečka) a hned ti řeknu proč. Zakladateli byli Jason Boreyko (generální ředitel), chiropraktik Howard Cohn (produktový ředitel) a Sam Adams (marketingový ředitel). Informace o nové společnosti vypadaly seriózně, životopisy majitelů a ředitelů firmy famózně.

Zakladatelé společnosti neměli nízké cíle. Rozhodli se darovat všem Američanům… zdraví. A k tomu jim stačila jednoduchá a přitom geniální myšlenka, která se dá shrnout do několika bodů.

  • Američané jedí nezdravě a díky tomu mají tělo stále překyselené
  • Tato chronická acidóza může za všechny nemoci
  • Třeba za rakovinu, infarkt a co je asi nejhorší – problémy s potencí
  • My (zakladatelé) vám (trpícím) dáme něco „alkalického“
  • Vy budete zdraví a můžete pokračovat v přejídání ve fastfoodu
  • Levné to nebude, ale jde přece o vaše zdraví

Kyselost se měří v jednotkách pH. Když je to pod 7, je to kyselé. Když je to nad 7, je to zásadité (alkalické). A podle SevenPoint2 bylo nejlepší mít organismus nastavený na pH 7.2 Mnoho firem v té době prodávalo módní alkalickou vodu (voda s pH mezi 8 až 10), SevenPoint2 na to šel chytřeji. Už jsi se někdy tahal s balíky vody z krámu? Hrůza! Společnost SevenPoint2 vyřešila problém mnohem ekologičtěji: nabídla lidem prášek či tabletky.

Nepochopil jsi to? Vidlák to řekne jednodušeji: ráno a večer si do vody nebo kafe nasypeš prášek, během dne slupneš několik tabletek a budeš v pohodě. Tak jednoduché to je! A pokud bys tomu nechtěl uvěřit, jsou zde dochovaná videa z té doby. Mrkni dřív, než to smažou, třeba na:

Česká spojka

Češi se ve světě neztratí, a když zjistili, jaké super prášky mohou Američané polykat a míchat si do kávy, rozhodli se začít je nabízet i v Česku. Již v roce 2012 (21. 9.) byla založena společnost Alkalize Europe s.r.o. a její majitelé byli v prodeji úspěšní. V roce 2013 dosáhli diamantové úrovně (v MLM taková slova v té době frčela a znamenala vysoké výdělky) jako první v Evropě. A tak nemohli chybět na firemním kongresu v Las Vegas v březnu 2014.

Slovo dalo slovo, Američané uviděli v Česku zemi zaslíbenou pro MLM prodej doplňků stravy (nebo to bylo trochu jinak), ale co je díky obchodnímu rejstříku naprosto jisté: 21. května 2014 se Alkalize Europe přejmenovává na SevenPoint2 Europe s.r.o. Původní čeští majitelé mají nově již jen 10 %, většinu získávají lidé spojení s mateřskou společností. Howard Cohn třeba 30 % anebo manželka Jasona Boreyka, půvabná Tara Boreyko, také 30 %.

A rozjíždí se nábor lidí do MLM struktury. Byla to úžasná doba Amway, Herbalife, Avonu a dalších MLM společností. A mezi nimi i SevenPoint2. Podívej se níže na pár snímků z prezentace z té doby. A aby sis připomněl tu správnou motivační atmosféru, mrkni i na náborové video.

Foto: Prezentace společnosti SevenPoint2 Europe, koláž Vidlák

Ukázka z prezentace SevenPoint2 Europe, 2015

Možná ti přijde divné, že zázračný elixír šířili mezi prostý lid prodejci obchodních struktur zvaných MLM (multi-level marketing), se základním nebo středoškolským vzděláním. Proč ne lékaři či lékárníci s vysokoškolským vzděláním? Jedná se o jednu z největších záhad světa, hned po otázce jednotné teorie relativity a kvantové fyziky.

Molekulární vodík doplňuje nabídku

Vraťme se k božskému molekulárnímu vodíku. V prvotním sortimentu SevenPoint2 nebyl, ale po pár letech byla nabídka obohacena o produkt, z kterého se později stala vlajková loď. Firma krásně spojila svou alkalickou obchodní řeč s vodíkem: pH může přece znamenat power of Hydrogen, tedy síla vodíku. Taková pitomost, ale tak krásně to zní. Výrobek firma pojmenovala Recovery with HydroFX.

Vidlákovi se podařilo pomocí webu web.archive.org určit okamžik zrození prášku s molekulárním vodíkem přesněji. V červnu 2012 na webu ještě nebyl (horní snímek obrazovky), v říjnu 2012 již ano (dolní snímek obrazovky). Registrace ochranné známky pro americký trh uvádí 1. srpen 2012. Všimni si na obrázku lahvičky s odlišným červeným designem. To je on, léčivý prášek s molekulárním vodíkem.

Foto: web.archive.org

Web společnosti SevenPoint2, 2012

Úspěšný prodej SevenPoint2

V roce 2018 prodali zakladatelé SevenPoint2 svou firmu společnosti Seacret Direct. Ta podniká v oblasti kosmetiky a asi tě nepřekvapí, že také pomocí MLM prodeje. Kosmetické výrobky Seacret jsou také úžasné. Obsahují totiž minerály z Mrtvého moře, které se nenacházejí nikde jinde na světě! Vidíš, další důkaz, že skutečně nejlepší věci se dají koupit jen pomocí MLM obchodních agentů. Ale zpět k SevenPoint2.

Podmínky transakce nebyly zveřejněny, ale pro majitele SevenPoint2 to byl zajisté úspěch. Bylo ale třeba ukončit aktivity, které využívaly značku SevenPoint2 a nebyly předmětem transakce. České eseróčko se přejmenovalo na Zdraví, které chutná všem, s.r.o. a bylo posláno do likvidace (vše si ověříš v obchodním rejstříku). SevenPoint2 skončila. Ale ty nebuď smutný, protože molekulární vodík žije dál!

Kde je pomník?

Vidlák se ptá: kde je pomník společnosti, která jako první přinesla do Evropy molekulární vodík? Proč nejsme hrdí na to, že pro expanzi do Evropy byla použita česká společnost s ručením omezeným? Američané nám dali přednost před Němci, Angličany i Francouzi. Bylo to velké vítězství naší země, bezesporu druhé Nagano. Bohužel, nevděk světem vládne.

Ve třetím díle prozkoumá Vidlák ztracená, ale opět nalezená svědectví i zázracích molekulárního vodíku. Pokud máš o molekulárním vodíku nějaké vlastní úžasné informace, poděl se o ně v diskuzi. A hlavně: klikni na sledování Vidlákových peněz, ať ti neuteče pokračování.

----------

Vysvětlivky pod čarou

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz