Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pohled nešťastného člověka?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážený pane autore, dovoluji si zareagovat na Váš článek týkající se Vašeho pokřiveného vidění Moravskoslezského kraje, Ostravy, Havířova, světa.

Článek

Já osobně jsem se v Havířově narodil, v osmdesátých letech, vyrůstal jsem na místním sídlišti a jako dospělý žiji v Havířově a jeho blízkém okolí, nedávno jsem stál před rozhodnutím, zdali v okolí města budeme stavět dům nebo ne, a i díky svým kořenům, vztahu k městu, za které se, na rozdíl od Vás, nestydím, jsme se s manželkou rozhodli kladně.

Díky své práci jsem ovšem během posledních dvaceti let procestoval celou republiku křížem krážem, takže mohu srovnat srovnatelné, a ne se jen schovávat za klišé, že Ostravsko je černá díra republiky a Praha je krásná.

Předně je nutné podotknout, že se zřejmě pohybujeme každý v jiných sociálních vrstvách, neboť Vaše obecné tvrzení, že lidé na Ostravsku jsou všichni téměř negramoti, kteří pracují jen v těžkém průmyslu, jsou věčně blbě naladěni, agresivní a nešťastní, mě utvrzuje v názoru, že sám do této kategorie spadáte, neboť kde jinde byste přišel k této osobní zkušenosti. Vrána k vráně sedá, jen pražské socky se Vám zamlouvají více a ani vlastně nevíte proč.

Světě div se, ale i v Praze jsou místa, kam byste za šera nevstoupil a svou rozlohou jsou často velká jako některé obce na Ostravsku. Nerad bych se zde ale dotknul lidí, kteří v těchto městských lokalitách bydlí, proto je nebudu jmenovat, každý znalý Prahy ví, které lokality to jsou. A i přesto v těchto lokalitách žijí slušní vzdělání lidé, kteří i přes veškeré problémy v daných lokalitách se zde cítí dobře, jsou zde doma a spokojeni. Obecně lze konstatovat, že v každé větší aglomeraci se setkáte se všemi neduhy dnešní doby, bezdomovectví, kriminalita, znečištění, vyloučené lokality a je úplně jedno, zdali se bavíme o Ostravsku, Praze, Ústecku, Českobudějovicku, Brněnsku, Královéhradecku, Olomoucku, Karlovarsku apod. Všude jsem pracovně byl, pracoval s místními lidmi, poznal tato města ulici od ulice a nikdy bych si nedovolil tvrdit, že někde žijí lidé slušnější, než jinde. Chcete-li obráceně, agresivnější, či nešťastnější. Všude žijí stejní lidé, dobří nebo špatní, v pěkných částech daných lokalit nebo v těch méně příjemných.

Dovoluji si Vám doporučit začít více cestovat, než vlakem mezi stanicemi Praha - Ostrava. Kupte si auto, mapu, zavřete oči a píchněte prstem do mapy, zde si objednejte hotel a buďte zde aspoň čtrnáct dní. Zjistíte pak, že všude je krásně. Já například nedám dopustit na další zatracovanou lokalitu - Severní Čechy. Stejně jako miluji přírodu v okolí Ostravska, miluji zdejší Krušné hory a okolí. Nádherné výhledy do krajiny, impozantní lokality zapsané v UNESCO. Jde jen o to otevřít oči a svůj pohled namířit na to hezké, ne na to škaredé.

Očividně sám nejste spokojen se svým životem, zkuste ho změnit, změňte svůj pohled na svět, protože časem uvidíte všechno špatně i ve svém okolí. Pesimistický pohled na svět, jaký máte Vy, jen jen důkazem, že sám jste nešťastný tam, kde jste! Spokojený člověk vidí kolem sebe to hezké úplně všude, v Praze i v Ostravě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám