Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jeden za všechny aneb Miroslav Ševčík mušketýrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jo-B, https://pixabay.com/illustrations/boy-musketeer-fashion-vintage-1818136/

Miroslav Ševčík v roce 1860, portrét.

Statečný děkan Miroslav Ševčík se odhodlaně bije za svobodu na schodech Národního muzea. Je to mušketýr a je skvělý. Nechte ho žít.

Článek

Na začátek chci říct, že nejsem ani tím nejmenším coulem proruský a jsem názorově úplně naopak než svolavatel nedávné demonstrace na Václavském náměstí pan Rajchl. S názory pana děkana Ševčíka rovněž nesouhlasím, ale to co se teď kolem něj děje, vadí i mně.

Koho sakra zajímají moje názory, říkám si při psaní těchto vět. I tak je ze sebe přetransformuju na papír psanou formou.
Pan Ševčík je zjevně tak trochu blázen, ale takoví na univerzitách jsou skoro všichni. To, že se zapletl do potyčky s policií na schodech Národního muzea, považuji spíše za velmi vtipné, ale vyhazovat za to Ševčíka z pozice děkana mi připadá hloupé. Jako proč? Co vlastně udělal špatného? No tak se snažili strhnout ukrajinskou vlajku, no bóže. Však svět se nezboří.

Dokonce bych bez povšimnutí přešel i jeho dětinsky vymyšlenou výmluvu, kdy šel prostě kolem. Že je vlastně hrdina, který se na schodech mezi těžkooděnci vyskytl zcela náhodou, pravděpodobně za pomoci Boží. Ruku na srdce, každý někdy lžeme, včetně pana Ševčíka.

Pochybuju, že Ševčík nějak pošramotil pověst nebo prestiž VŠE. Všem je to úplně jedno. Ať si Ševčík dělá ve volném čase, co chce. Pokud se rád pere s policisty a dobývá se na střechy budov, tak ho sakra nechte. My nemáme placené vysoké školství. Je to zadarmo. Jako co čekáte? Že studenti najednou přestanou podávat přihlášky na VŠE? Blbost. Tahle událost je všem úplně ukradená. Kdo chce být inženýr, tak prostě bude.

Žijeme ve zvláštní, velmi polarizované zemi. Co se prostě uklidnit? Nechte Ševčíka, ať se bojí, ale proboha nevyhazujte ho. Nikomu neublížil, nic neukradl a já jsem pro svobodu vyznání myšlenek. Navíc Ševčík mluví vtipně a je do jisté míry zábavný. Takový český Trump.Chudák na VŠE už učí přes 30 let. Připadá mi nehumánní ho teď vyhazovat. Učitel je prý dobrý a tak nechte studenty, ať si sami rozhodnou, jestli jsou schopni takového člověka respektovat jako svého přednášejícího. Koneckonců nemají na vybranou, pokud chtějí zápočet.

Anketa

Jste pro odvolání mušketýra Ševčíka z funkce děkana?
Ano
44,1 %
Ne
53,9 %
Nemám názor
2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 102 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz