Hlavní obsah
Rodina a děti

Problémová sestra

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

její způsob života je nákladný

Jak vypadá, následek přílišné péče a rozmazlování ze strany rodičů. Se dozvíte v tomto článku.

Článek

Mám kamaráda Jirku, nedávno jsme se setkali nad sklenicí Plzeňského a mluvilo se o práci, o vládě, o ženách až přišla řeč i na rodinu. Svěřil se mi, s jejich rodinným problémem a dovolil mi, abych zde o tom mohl napsat.

S jeho a vaším dovolením, se přenesu do Jirky jakož to vypravěče toho to příběhu.

Jak to všechno začalo

Mé sestře bude 25 let, má tři děti, první měla v 17 a samozřejmě školu neudělala. Otec dítěte je někde v Německu, neplatí a neozývá se. Druhé si udělala s „ženáčem“, co nejeví zájem, ale platí každý měsíc 2000. Třetí, to má s klukem, co je zrovna ve výkonu trestu, takže jo „skvělá“ volba.

Momentálně žije se svým nynějším přítelem, což je flákač, který dokáže jen dva dny chodit na melouch, a pak nadávat jaký jsou všichni (patřičné vulgární slovo). Spolu bydlí v pronajatém bytě, nájem mají 10500 a platí ho naši rodiče - na sestru jsou až moc hodní.

Naše máma chodí do práce, po práci jde k sestře, bere děti ven, aby měla sestra volno, oblékne je, uvaří a domů jezdí až kolem 9. večer. Když má sestra volno, s přítelem se prospí až do odpoledne, nebo když babičce přijde důchod, v momentu si vzpomene, že naši babičku ještě máme.

Rozuzlení na závěr

Rozčiluje mě představa, že bych měl sestru finančně podporovat v jejím způsobu života. Mám v úmyslu se s rodiči domluvit na tom, že společně podáme stížnost na OSPOD. Bude lepší, když děti budou v péči prarodičů, než jak musejí žít teď.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz