Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Dva manželské páry vyrazily na dovolenou. Ani ve snu by je nenapadlo, co se mezi nimi odehraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com

Ilustrační foto

David a Lenka se seznámili na jedné kulturní akci s jiným manželským párem. Především dámy si padly do noty a zůstaly spolu v kontaktu. Nakonec vymyslely společnou dovolenou i se svými manžely. Všechno mělo velmi nečekanou dohru.

Článek

Ve městě se konala ochutnávka vína, na kterou se Lenka s Davidem přihlásili s vidinou příjemně stráveného večera. David měl sice raději vychlazený půllitr piva, ale protože si Lenka stěžovala, že spolu už dlouho nikde společně nebyli, nechal se přemluvit a svou manželku na akci doprovodil. Večer se kupodivu povedl. Na akci se seznámili s dalším manželským párem, Petrou a Filipem, a hned pochopili, že si s nimi skvěle rozumí. Lenka si s Petrou vyměnily telefonní čísla a domluvily se, že si spolu některý den zajdou na kávu.

Po pár dnech se skutečně sešly a opravdu spolu dokázaly probrat každou věc. Po dvou měsících z nich byly docela dobré kamarádky a měly pocit, že už se znají roky. Nezdráhaly se probírat i svůj milostný život a pomlouvat své drahé polovičky. Lenka si Petře stěžovala, že David je málo společenský a nejraději tráví večery u televize. Petře zase na manželovi vadilo, jak bere všechno na lehkou váhu, že je samý vtípek a většinou se na ničem neshodnou. Byly to maličkosti, ale nedalo se nevšimnout, že narážky na nespokojenost ve vztahu bývají častým námětem jejich rozhovoru.

Zanedlouho přišlo na řadu téma dovolené. Petra si přála vyrazit někam letecky, ale opět se s Filipem neshodli, protože ten si jako vždy představoval jet do Chorvatska nebo do Itálie autem. Chvíli o tom s Lenkou debatovaly a nakonec se shodly na tom, že by tedy mohli jet na dovolenou všichni společně, pronajmout si v Chorvatsku společné ubytování a zkrátka si to užít. Filip nebyl proti, Davida musela Lenka chvíli přesvědčovat, ale nakonec na návrh taky kývnul. A tak se začalo plánovat.

Všechno měly v režii především dámy. Našly vhodné ubytování u soukromníka, dva apartmány se společnou terasou a s nádherným výhledem na moře. Sepsaly, co všechno nakoupit, probraly, co zabalit a na co nesmí zapomenout, zkrátka se na společnou dovolenou těšily. Večer před brzkým ranním odjezdem se Lenka s Davidem stihli pohádat. Cestovní horečka se projevovala především na Davidovi, který byl předem otrávený z dlouhé cesty, kterou musel odřídit sám. Lenka totiž nebyla zrovna nejlepší řidič. Několikrát poznamenal, že měli raději vybrat letecký zájezd. Jeho nenadálá nechuť cestovat Lenku neskutečně vytáčela. Blesklo jí hlavou, že si možná měly s Petrou udělat dámskou jízdu.

Ráno si oba páry daly sraz na smluveném místě a vyrazily společně. Na dálnici byl naštěstí dobrý provoz a cesta v pohodě ubíhala, takže na místo dorazili podle plánů a dovolená mohla konečně začít. Zpočátku se zdálo být všechno v pohodě, dámy se přes den slunily na pláži, pánové si co chvíli odskočili na vychlazené pivo. Lenka si všimla, že je její manžel ve společnosti party přátel samý úsměv, ale jakmile jsou spolu o samotě, tváří se jako kyselý citrón. S Filipem se aspoň nasmála a líbilo se jí, že neustále vymýšlí nějaké aktivity. Petra naopak nad každým nápadem svého manžela převracela oči a vyčítala mu, že se neustále chová jako malý kluk.

Zajímavý zvrat nastal v půlce dovolené. Petra s Filipem seděli na terase a čekali, až se ukáže zbytek jejich party. Nakonec se k nim připojila jen Lenka. Bylo na ní vidět, že je rozladěná. Dalo se samozřejmě usoudit, že se s manželem opět pohádali. David si vzal pár plechovek piva a šel se s nimi usadit na pláž, aby měl chvíli svůj vytoužený klid. Nějakou dobu se bavili bez něj, Lenka se uvolnila a smála Filipovým pubertálním vtipům. Petra se však začala nudit a navrhla, že dojde pro uraženého Davida. Bylo jí líto, že vysedává někde sám, zatímco ostatní se baví bez něj. Vrátili se společně v dobré náladě po víc než hodině, což Lenku samozřejmě opět namíchlo. Od toho večera už dovolená neprobíhala tak idylicky, docházelo k různým vzájemným šarvátkám, a především manželský dohadům u obou párů.

Jediná dovolená tak odstartovala situaci, která měla dost nečekaný konec. Dnes už se čtveřice přátel neschází, a to ze zajímavého důvodu. Obě manželství totiž během krátké doby dospěla k rozvodu a protagonisté příběhu si vyměnili partnery. Lenka během dovolené pojala podezření, že mezi jejím manželem a kamarádkou to začalo jiskřit a že se spolu scházejí i po skončení dovolené. Sama však neměla úplně právo někomu něco vyčítat, protože i ona si nadále vyměňovala zprávy s Petřiným manželem, které postupně začínaly mít lechtivý charakter. Nutno dodat, že nikdo ze zmíněných nebral rozvod příliš tragicky, vlastně by se dalo říct, že čtyři obyčejní lidé měli opravdu štěstí. Pochopili, že ve svém vztahu nejsou spokojení a přijali i to, že život jim všem naráz přivedl do cesty vhodnějšího partnera. Cesty osudu jsou zkrátka nevyzpytatelné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz