Článek
A protože maso už není cool, tak se začalo propagovat jídlo z hmyzu. Cvrčci, červíci, larvičky… proteinová bomba!
Ale my jsme byli napřed. Vizionáři, chápeš. Zatímco ostatní ještě potajmu prděli z tofu, my už doma ladili recepty na náš domácí hmyzí hit – Švabukko. To je takový horký nápoj, něco mezi kávou a traumatem. Vaří se z pečlivě vybraných švábů, kteří prošli přirozeným výběrem u nás v kuchyni.
No a protože marketing je důležitý, dělali jsme brainstorming:
„Co třeba Švabuccino?“
„Jo! A nebo Švablatte?“
„Co tak Švábristretto?“
Prostě kdo potřebuje arabicu, když může mít pořádnou švábicu?
A tak jsme experimentovali. Trochu skořice, špetka kakaa… švábík, co zrovna lezl po zdi, šup do pressa. Chuť byla… no, řekněme, že nezapomenutelná. Taková zemitá. Možná až sklepní.
Ale teď přichází to nejlepší.
Jednoho dne přišla návštěva. Nabídli jsme jim samozřejmě náš patentovaný nápoj. Jeden z hostů si šel dolít a vrátil se trochu… zelenější.
„Hele… víte, že vám v tom kávovaru něco leze?“
A tak jsme zjistili, že náš automat na kávu je – jak to říct odborně – totálně prolezlý šváby.
Chvíli jsme zvažovali, že to celé přiznáme jako záměr:
„No jo, to je náš tajný přísada! Bio, raw, free range švábi!“
Ale místo toho jsme si jen sedli, zadívali se na švába, co zrovna vylezl z cappuccino trysky a uznali jsme:
„Možná ten startup ještě chvíli počká.“