Hlavní obsah
Víra a náboženství

Jak došlo k neposkvrněnému početí Panny Marie?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Panna Maria je jedinou ženou, která dokázala zplodit potomka a nepřijít při tom o svou nevinnost. Když ji Bůh oplodnil, bylo jí pouhých třináct let.

Článek

Dle legendy byla Marie na návštěvě u své příbuzné sv. Alžběty, když se jí zjevil anděl a oznámil jí, že se stane Matkou Boží. Marie toto poslání přijala, jelikož byla rozhodnuta plnit vše, oč si Bůh žádá.

Problém nastal až, když se o panenském těhotenství dozvěděl její snoubenec sv. Josef. Ačkoliv byl hodný a měl Marii rád, pochopitelně ho její nevysvětlitelné početí nepotěšilo. Dnes to sice není nic nezvyklého, ale v té době bylo nemanželskými dětmi poměrně opovrhováno.

Josef se tedy rozhodl, že svou snoubenku tajně opustí. Nechtěl totiž sobě, ale ani Marii dělat další potíže, ani ji veřejně odsuzovat. Těsně, než se k tomu odhodlal, se mu ovšem zjevil další anděl. Ten mu prozradil, že Marie otěhotněla slovem Božím, tudíž mu nevěrná nebyla. Bůh si prý navíc přeje, aby byl právě Josef jeho synovi otcem, což také splnil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz