Hlavní obsah
Sport

Max Verstappen se stal předčasným mistrem světa ve formuli 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Do konce sezóny zbývá ještě pět závodů. Po sprintu v Kataru je ale jasné, že Max Verstappen získá titul i tenhle rok.

Článek

Holandský pilot formule 1, Max Verstappen, získal druhé místo na Katarském sprintu. Jeho bodový náskok se tím stal pro ostatní jezdce nepřekonatelný. Už v tuto chvíli tedy můžeme říct, že se mu podařilo již potřetí v řadě získat titul mistra světa.

Na tomto závodě si první příčku udržel Oscar Piastri. To Verstappenovi ovšem vůbec nevadí, jelikož i s druhým místem má už téměř dvojnásobek bodů, oproti Sergiu Pérezovi, který ho v tabulce průběžných výsledků následuje. Oba tito jezdci navíc jedou za tým RedBull, takže téměř předem vyhraný je už také pohár konstruktérů.

Tento tok je tedy naprostým opakem roku 2021, kdy Verstappen získal titul poprvé. Dosavadního mistra světa tehdy porazil o pouhých osm bodů.

Nehledě na to, zda to Verstappenovi ještě k něčemu bude, se už všichni fanoušci nemohou dočkat pokračování sezóny, jelikož se ještě bude na co dívat. Napínavý souboj můžeme očekávat hlavně od jezdců Lando Norrise a George Russella, kteří se zatím v tabulce dělí o sedmé místo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz