Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Profil na seznamce nikomu vztah nezaručí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels-cottonbro

Hledání lásky přes seznamovací portály je hledání jehly v kupce sena. Jistě potkat tam toho pravého je možné. Ale oba je k tomu dohnala osamělost, potřeba lásky zvenčí.

Článek

Jejich revírem je seznamka. Těch, kteří touží:

Nebýt sami. Tvořit s někým pár snů. Mít spřízněnou duši vedle sebe. Neusínat v prázdné posteli.Být milováni. A jedná se nejen o mladé, ale i ty starší a pokročilé věkem.

„Láska je pro smysl člověka složitější než matematika, mnohdy s neřešitelnými příklady.“

Albert Einstein

Potkávám hodně lidí, co jsou „singl“ a urputně se snaží změnit to a na svém profilu si dát status zadaný. Jenže čím víc tlačí na pilu, tím víc přibývá dnů, kdy jejich stav bez partnera pokračuje. „Like“ u fotky na seznamovací platformě je obvykle jen začátkem další frustrace a pocitu „mám smůlu“. Sice dochází ke komunikaci a flirtování přes zprávy, ale tím to často končí. Jeden nebo druhý na opačné straně monitoru si díky výměně pár písmenek dosytil svoji potřebu, přívalem zájmu, počechral si svoje ego a ujistil se, že na to má sbalit protějšek.

V některých případech dojde i k první schůzce. Nevím, jak muži, ale ženy, co znám, po takovém „randez vous“ jsou velmi nadšené a už si malují růžovou budoucnost. Slyší znít svatební zvony. A trpělivě vyčkávají na další SMS.

Pro oba protějšky hledající vztah přes aplikace, seznamovací servery či „speed dating“ večery platí jedno stejné! Potřebují utišit svůj citový deficit. Dostat notnou dávku lásky. Zacelit si pomyslnou „díru v srdci“. Především nabýt hodnoty pro okolí. Tím zavřít pusu těm dotěrným dotazům: „Už někoho máš?“

Neříkám tím však, že najít si přes „appku“ milého je nemožné. Znám i pár takových, co jim to vyšlo. Vzali se, a pokud si emočně dodávali a dodávají dostatečný přísun lásky a přízně, tak žijí spolu stále. Otázkou je, za jakou cenu!

Věční hledači lásky jsou na jakékoliv drobné vychýlení velmi citlivý. No a nejsou dny zalité jen Sluncem, občas i prší nebo se přežene vichřice a všechna ta „nepřízeň“ sebou nese i emoční výkyvy. Ať je to narození potomka a s tím spojená nutnost dělit se s někým dalším o pozornost, děti z předchozích vztahů, vyšší pracovní nasazení apod. Tak to vše rozdmýchá žár samoty.

Je dobré ptát se sama sebe „Proč? Se potřebuji seznámit zrovna takhle? Co přesně hledám a co mi chybí?“

Jsou i jiné formy, kde ji či jeho můžete potkat. Více chodit do společnosti. Vyjít na turistický výšlap. Odjet na dovolenou. Najít si partu stejně naladěných lidí.

A pak zapracovat na osobním růstu. Co se nám děje, je odraz našeho vztahu k sobě. Ať se nám to líbí, nebo ne!

„Sebeláska je nejlepší medicína.“  

Ralph Smart psycholog a spisovatel

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz