Hlavní obsah
Sport

Dotované hokejové MS. Dotace 200 milionů pro vysoce výdělečný byznys?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

To je splněný sen každého podnikatele. Získat lukrativní, vysokým výdělkem prověřenou akci. Peníze se jenom hrnou. A co víc, stačí si zahrát na prodělávajícího chudáka a ještě shrábnout tučnou dotaci.

Článek

Hlavně nenápadně. Stačí když se budou všichni tvářit, že hokej není v Česku národní a velmi populární sport. Předstírat, že je v zemi skutečná bída, jak se vykřikuje na demonstracích. Tak krutá bída, že lidé mají sotva na jídlo a vstupenka na hokejový zápas je ve skutečnosti neprodejný luxus.

Zapomenout na rok 2015 a na výsledky hokejového MS. Na ty divácké a ekonomické. Nevzpomenout si na tehdy vytvořený rekord, 741 690 diváků a zcela ignorovat tehdejší zisk ve výši 350 milionů korun.

Jistě to všem dalo pořádně zabrat. Předstírat, zapomenout, ignorovat fakta a v podstatě lhát. Český hokejový svaz to zvládnul. A nebyl sám.

To samé zvládla i Národní sportovní agentura. Ta přiklepla chudákům, kteří předstírali, že půjde o ztrátovou akci, tučnou dotaci. Stačilo zakouzlit s čísly a zapomenout, že při minulém mistrovství se za lístky utržilo 703 milionů. Nyní pořadatelé a žadatelé o dotaci předpokládali pokles tržeb na 457 milionů. Jak jednoduché a snadno uvěřitelné…

Nyní nastává velké překvapení. Češi jsou hokejový národ! Kdo by to byl čekal? Rekord návštěvnosti z roku 2015 bude pravděpodobně překonán. Češi nejsou ani chudí a neumírají hlady! Šokující odhalení. Fanoušci nemají problém si lístky koupit.

200 milionů je z kasy Národní sportovní agentury pryč a komedie je u konce.

To jsme se všichni nasmáli…

Nejvíc vychechtaný je pochopitelně Český hokejový svaz. Dotaci vracet nemusí a stačí k tomu mlhavý slib, že zbytečně zadotovaných 200 milionů půjde na mládež.

Hromada peněz bude jistě rozdělena. Naprosto bez kontroly a účasti Národní sportovní agentury. A o tom to je. Něco mi říká, že finance skončí v dobrých protekčních rukou nebo kdoví kde…

Spousta akcí, jak kulturních nebo sportovních, které si opravdu nemají šanci na sebe vydělat, si jistě nějakou podporu v podobě dotace zaslouží.

Toto je ovšem výsměch.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz